"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Лютий » 24 » Небезпечний весняний лід
14:45
Небезпечний весняний лід
За кілька днів настане довгоочікувана і улюблена всіма весна. Хтось із рибалок буде чекати сезону відкритої води, а хтось відправиться на риболовлю по останньому льоду.
Проте весняний лід таїть у собі багато небезпек, часом навіть смертельних, і цього забувати не слід. Щоб отримати задоволення від риболовлі без ризику, потрібно дотримуватися елементарних правил: ніколи не слід рибалити поодинці, перш, ніж ступити на лід, перевіряйте його перед собою плешнею, обов`язково майте у своєму арсеналі «саморятівник» – це мотузка з вантажем.
Слід також пам`ятати і про те, наскільки підступним буває лід навесні. Температурний режим змінює структуру льоду, і він стає крупчастим. Весняний лід буває найчастіше двох видів. У першого виду зверху крупа, а знизу надійне міцне підґрунтя. Такий лід досить міцний, і на нього виходити можна. Другий вид льоду – крупа по всій його товщі, а зверху – намерзла за ніч скоринка. Цей лід найнебезпечніший. Як тільки сонце розтопить верхній шар, лід буквально розповзеться під ногами.
Тому Ічнянський районний відділ УДСНС у Чернігівській області звертається до усіх громадян із проханням бути уважними та вкрай обережними, перебуваючи на водоймах. Окреме застереження батькам: не відпускайте своїх дітей гратися на замерзлих водоймах! Розкажіть про небезпеки, які чатують на них, на весняному льоду.
У разі виникнення надзвичайної ситуації негайно повідомляйте оперативно-рятувальну службу за номером 101.

Олександр Кобзар, начальник районного відділу УДСНС
Переглядів: 445 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук