"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Лютий » 2 » Небезпечна «дорога життя»
09:29
Небезпечна «дорога життя»

В Ольшані протікає притока Смоша – річка Вільшанка. Через неї в селі прокладені три дерев’яні містки. Оин із них уже понад чотири роки в аварійному стані: настил перекошений, бо погнили підкоси, дошки трухлі, подекуди їх взагалі немає.
Для сім’ї Голенків, будинок яких розташований у яру за містком, – це єдиний шлях до центру села.
– Обережно! Йдіть лівіше, там дошки товщі, – попередила Христина Михайлівна.
Восьмиметровий місток спорудили понад 20 років тому. Та з часом стало небезпечно ним пересуватися. Періодично його ремонтували гуртом жителі вулиці Капітана Лойка, на якій мешкають і Голенки. Нині за містком живуть тільки вони, бо сусіди померли.
– Ходити перекошеним містком боюся. Весною вода в річці піднімається і підходить до настилу, – говорить Христина Голенко. – Влітку під час дощу моя корова розчахнулася на ньому. Я злякалася, стою й не знаю, що робити. Насилу худобина піднялася. А якось увечері я поспішала по корів, їх у мене дві. Провалилася крізь трухлу дошку, ледь ногу витягла. Нога аж синя була, боліла довгенько, добре, що не перелом. Дійти до магазину – проблема, городину перевезти – теж.
– З проханням відремонтувати місток ми зверталися ще до колишнього сільського голови, і до нинішнього, – долучився до розмови 27-річний син Володимир – боєць 41-го мотопіхотного батальйону, який саме прийшов у відпустку із зони АТО. – Олександр Дзісько сказав, що ремонтуватимуть, але не знає коли, бо це дорого коштуватиме. Торік навесні мама зверталася за допомогою і до районного керівництва на виїзній приймальні. Обіцяли допомогти, але місток і досі в аварійному стані. Я просив сільського голову: знайдіть дубові дошки, треба всього три складометри. Поки я у відпустці, ми б з хлопцями самі порихтували цю «рухлядь».
Відпустка у Володимира вже закінчилася. 12 січня він знову повернувся на Донеччину, де тривають запеклі бої. А його батьки і зараз ходять небезпечним шляхом.
Сільський голова каже, що капітального ремонту цього містка не пам’ятає. За його словами, будівельний матеріал замовили у місцевого підприємця Василя Тихомірова. Наразі вирішується питання щодо оплати.
Крім родини Голенків, цим містком ольшанці ходять по гриби, на кладовище й косовицю. Це зручний і коротший шлях до автобуси зупинки на трасі Ічня – Прилуки.
Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Фото автора
Переглядів: 569 | Додав: 12345 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук