"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Лютий » 19 » Небесна Сотня: «Ми помирали, щоб ви гідно жили»
15:53
Небесна Сотня: «Ми помирали, щоб ви гідно жили»
18-20 лютого – найтрагічніші дні в історії України 21 століття: 2014 року в центрі столиці одночасно загинуло 109 Героїв України, Героїв Небесної Сотні.
Чи здатні інші народи до такої самопожертви заради повалення диктатури? Чи можливий такий масовий протест проти зміни зовнішньої політики країни від Європи в бік Москви? І чи вийшли б нині ті люди на Майдан, якби знали, що загинуть?..

Знаю: вийшли б, бо всім серцем любили Україну. Знаю: вийдуть, якщо нинішня влада спробує відновити одноосібний режим чи порозумітися з терористами бандитських організацій «днр-лнр» у бік надання Донеччині особливого статусу.
Майдан продовжується… Частина борців пішла зі зброєю в руках захищати нас від російських окупантів, частина волонтерською допомогою забезпечує наших воїнів усім, чого вони потребують, частина блокує рух російських вантажівок, бореться з контрабандою. Ще організовують акції проти незаконних забудов, викривають схеми й оборудки вже тих, хто нині на посадах, проводять декомунізацію, пробуджують і просвітлюють народ, який, як завше, спить і не встигає реагувати на події. Негідники цим користуються, гарними обіцянками чи й грошима здобувають місця у владних кріслах, на другий день забуваючи все, що обіцяли.
Так ось громада, народ, який є джерелом влади і головним наймачем менеджерів на посади з керівництва країни, повинен контролювати депутатів, суддів, президента, прокурорів, поліцію і т. д., хоча вони думають, що повернули статус-кво і знову «душитимуть» нас несправедливими рішеннями, тарифами, поступками на міжнародній арені, домовленостями з країною-агресором.
Небесна Сотня на довгі роки визначила шлях боротьби, стала дороговказом для наступних поколінь: «Ми помирали, щоб ви гідно жили». Все, що потрібно від простих людей, котрі шанують пам‘ять про загиблих, – об‘єднуватися, жити по совісті, гуртуватися в боротьбі за свої права, не боятися високих чинів у погонах чи несправедливих начальників, бо сила й перемога – за сміливими, а страх веде до постійного приниження і громадянського рабства.
І найголовніше – не можна лінуватися думати і давати комусь приймати рішення за себе. Народ думаючий почав енергетичну блокаду Криму, бойкот російських банків і товарів, бойкот російської церкви, яку вперто називають українською, тільки московського патріархату.
Але ж сам патріарх Кирило під час візиту 12 лютого до Куби назвав її складовою Російської Православної Церкви. Крім того, під час цієї першої в історії християнства зустрічі Папи Римського Франциска з предстоятелем РПЦ, де його супроводжував керуючий справами УПЦ МП митрополит Антоній Паканич, патріарх заявив, нібито на Донеччині «громадянська війна», наша українська церква «не канонічна», а такої самостійної держави як Україна не існує.
У ці траурні для всіх українців дні згадаємо всіх загиблих за волю, гідність і незалежність України в усіх сферах життя. Помолимось за них і закарбуємо їхній Заповіт: єдина мова, єдина церква, єдина соборна самостійна Україна.
Слава Нації! Слава Героям, котрі поклали свої голови за Неньку-Україну!
Олеся Реута
член ВО «Свобода»
Переглядів: 421 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук