"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Липень » 17 » Не пийте у спеку холодних напоїв
14:40
Не пийте у спеку холодних напоїв

Літня спека негативно впливає на самопочуття дорослих і дітей. Саме за такої погоди кількість викликів «швидкої» по району зросла на 10%. Як уберегти своє здоров’я радить лікар терапевт, завідувач поліклініки КЛПЗ «Ічнянська ЦРЛ» Віра Кичай.
– Особливо у спекотну погоду страждають літні люди – хворі на серцево-судинні захворювання, з підвищеним артеріальним тиском, – говорить Віра Володимирівна. – Багато пацієнтів звертаються з болем у горлі, кашлем, які виникають у результаті вживання холодних напоїв. Люди й самі повинні розуміти, що цієї пори слід пити велику кількість рідини, але помірної температури. Охолоджувати кімнату кондиціонером потрібно, але не сидіти поблизу. З 12 до 16 годин краще залишатися у прохолодних або кондиційованих приміщеннях, оскільки в цей час сонце перебуває у своїй найбільш активній фазі.
Також лікар радить носити головні убори та одяг із легких, натуральних тканин. Уникати вживання важких алкогольних напоїв. Крім того, у спекотні періоди треба знизити звичайну фізичну активність.
– Із року в рік поступають пацієнти, які у спеку протягом дня працюють на городі, – додає Віра Кичай, – в результаті чого отримують перегрів організму, підвищення артеріального тиску і в деяких випадках ускладнення у вигляді інсультів, які можуть призвести до летальних наслідків.
Наталія ЄПІФАНОВИЧ

За даними експертів ВООЗ, щорічно в Україні кількість смертей, пов’язаних із впливом навколишнього середовища та екологічних факторів, яким можна запобігти, становить 155 тис., або 19% від показника загальної смертності.
Переглядів: 450 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук