"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Березень » 27 » Не ходиш на сесію – втратиш мандат довіри
08:26
Не ходиш на сесію – втратиш мандат довіри
Швидко сплине час і розпочнуться вибори до Ічнянської об’єднаної територіальної громади. І в цей момент, як ніколи, важливо не прогадати і обрати відповідальних представників своєї громади, а не заядлих прогульників сесійних засідань.
Якщо депутат місцевої ради пропускає понад половину сесій за повний рік каденції, його можна позбавити мандату. Про це йдеться в Законі України «Про статус депутатів місцевих рад». Зауважимо, що закон не передбачає жодних поважних причин для пропусків засідань. Суворо, але логічно – чим більше у депутата пропусків, тим менше він орієнтується у справах та проблемах громади.
Очевидно, що найпершими кандидатами у депутати об’єднаної громади будуть депутати районної ради. Слід очікувати, що частина з них складе депутатські повноваження заради виборів до об’єднаної громади. Справа в тому, що після створення Ічнянської ОТГ районна сесія збиратиметься фактично лише заради трьох сіл, які лишаться одноосібними: Тростянця, Бережівки та Рожнівки. Доля ж бюджетних коштів для розвитку двадцяти сіл вирішуватиметься в новоствореній ОТГ. Вагому конкуренцію районним складуть депутати нинішньої міської ради, які завжди вирізнилися активною позицією на своїх сесійних засіданнях.
Отож конкуренція буде шаленою, і тут головне не прогадати з кандидатом. Звичайно, у кожного виборця своя шкала відбору кращих з кращих, але одним із пунктів має бути сумлінність відвідування сесій. Поглянемо на результати діяльності депутатів районної ради, які до речі у вільному доступі у депутатській кімнаті районної ради. Найрідше на сесіях з’являлися: Іван Пащенко – пропустив десять сесійних засідань, Оксана Бережняк – 7, Валерій Сахаров та Ольга Шпанська – по шість. Слід зауважити, що Оксана Бережняк добровільно склала свої депутатські повноваження, аргументувавши це завантаженістю на роботі та неможливістю добросовісного виконання покладених обов’язків. А Валерій Сахаров, хоч і пропустив чималенько засідань, але серед усіх мав реально вагому причину – був мобілізований до зони АТО.
А от як запевнила міський голова Оксана Андріанова, у їхньому депутатському корпусі практично немає проблем із відвідуванням сесій і неявки – поодинокі. Однак міські депутати Олена Писана та Леонід Сміян все ж пропустили близько половини сесійних засідань. Останній – через хворобу.
Андрій Грудницький
Переглядів: 399 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук