"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Липень » 7 » Наскільки депутати заможні
14:12
Наскільки депутати заможні

Якось знайомий, мало не б’ючи себе в груди, прорік: «Якби я був депутатом районної чи міської ради, ого-го скільки б усього зробив». Кажу: балотуйся до Ічнянської об’єднаної громади. «Для таких голодранців, як я, місця там немає», – відповів він.
Про статки депутатів можна дізнатися з їхніх декларацій. Ми спробували вивести середній рівень матеріального забезпечення депутата Ічнянських міської та районної рад.
Згідно з поданими деклараціями за 2016 рік ледь не кожен другий депутат має у своїй власності автомобіль. Середній вік якого складає не більше восьми років.
Майже у кожного у приватній власності одна або кілька земельних ділянок у середньому площею близько чотирьох гектарів. А ще депутати живуть у досить скромному за розмірами житлі: в середньому лише 60 квадратних метрів.
Дохід місцевих народних обранців за рік у середньому склав 37 тисяч гривень, чи 3083 гривні на місяць при тодішній мінімальній зарплаті від1378 грн. на початку року до 1600 у кінці.
Є декларанти практично голі й босі. Однак їхні близькі родичі (дружина, діти чи батьки) мають пристойні авто і будинок чи солідні доходи.
Отож, маючи дохід від 30-40 тисяч на рік і майже новеньке авто, можна без комплексів іти в депутати, ставати політиком місцевого рівня і не відчувати себе злиднем у цьому товаристві.
Андрій Грудницький
Переглядів: 451 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук