"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2013 » Жовтень » 31 » Наші колеги
16:12
Наші колеги
Поштова «голубка» – Ольга Данько
Ранковий осінній вітерець обціловував і підрум’янював обличчя листоноші, яка поспішала до Парафіївського відділення поштового зв’язку. Потрібно посортувати кореспонденцію та періодику, зібрати товар, який замовляли її найдорожчі клієнти – люди поважного віку, вчасно доставити їх адресатам. Починався трудовий день Ольги Данько.
Після виходу на пільгову пенсію, їй, колишній вчительці початкових класів, запропонували роботу листоноші. І вже два роки Ольга Леонідівна доставляє односельчанам довгоочікувані листи, телеграми, газети і журнали. Вона приносить звісточку від родичів та друзів, пенсії, повідомлення на грошові перекази, посилки, бандеролі, оформляє передплату на періодичні видання. В обов’язки листоноші входить і продаж товарів повсякденного попиту: харчові продукти, пральні засоби тощо. Інколи пенсіонери просять придбати ліки, або сплатити комунальні послуги – і Ольга Леонідівна не відмовляє. Тому адресати завжди раді бачити її на своєму порозі.
Ольга Данько розносить пошту за будь-яких погодних умов, щоденно долаючи відстань не в один кілометр. Особливо важко взимку, коли сніг, морози та бездоріжжя. Проте, жінка долає й їх.
– Робота подобається, – говорить Ольга Леонідівна, – адже це – спілкування з людьми, без якого себе не уявляю. Колектив у нас дружний, працюємо злагоджено. Мій незрадливий помічник – велосипед. Обслуговую 180 обійсть на 12 вулицях селища, а ще 5 установ і підприємств. Найбільше люди передплачують і полюбляють читати районну газету «Трудова слава» та обласні – «Гарт» і «Чернігівський вісник». Кількість передплатників на ці видання щороку зростає.
Ольга Данько не тільки хороший працівник, але й любляча дружина, гарна господиня, лагідна мама й бабуся. Має дорослого сина Романа та 14-річну доньку Ярину, маленького внучка Іванка. Серед захоплень жінки – гра на гітарі (навчає цьому й Ярину).
У Парафіївському відділенні поштового зв’язку з Ольгою Леонідівною працюють досвідчені листоноші Оксана Кривонос, Алла Кривенко та Світлана Гавриленко. Цінують вони обрану професію, працюють за покликом душі. Нещодавно відділення очолила Любов Павлюта. До цього посаду 13 років обіймала Валентина Шадура. Сорок три роки жінка присвятила й поштовій службі, від оператора до начальника відділення. Нині Валентина Василівна на заслуженому відпочинку. Про Ольгу Данько колишній керівник розповіла:
– Оля швидко влилася в наш колектив. У роботі відповідальна, вміє дати пораду кожному передплатнику і прагне, щоб на її дільниці було більше читачів. Вона уважна, доброзичлива до клієнтів, чуйна до колег. Це головні якості для роботи з людьми, і Ольга Данько їх має, – сказала Валентина Шадура.
Наталія Єпіфанович
Фото автора
Переглядів: 471 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук