"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Червень » 6 » «Нащадки козаків» – восьмі в області
11:08
«Нащадки козаків» – восьмі в області

На базі табору «Юний турист» у селі Количівка, поблизу Чернігова, відбувся ІІ (обласний) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» (Джура-2016). Змагалися у спритності, вправності та витривалості 27 команд– переможці районних (міських) етапів гри. Серед учасників був і рій «Нащадки козаків» з Ічнянської гімназії.
– Упродовж 19-24 травня понад двісті юнаків та дівчат перебували у наметовому таборі, – розповідає заступник директора з виховної роботи Ічнянської гімназії ім. С. Васильченка Світлана Борщ. – Наша команда прибула у складі восьми десятикласників: двох дівчат та шістьох хлопців. Крім мене, дітей супроводжували класний керівник Алла Галіч та вчитель Гмирянської ЗОШ Олександр Лисиця. На учасників чекали ряд складних випробувань. Дещо перешкоджали погодні умови, йшов дощ, але діти були налаштовані на перемогу. Найкраще наші джури виступили у конкурсах «Ватра» (представлення команди), «Відун» (знання з історії України Козацької доби та військової тематики), «Теренова гра» (орієнтування на місцевості), «Таборування», також вправно долали туристсько-спортивну смугу перешкод та перетягували линву. Складніше для них було штовхати 16-кілограмову гирю.
За підсумками гри ічнянці стали восьмими, перше місце посів рій «Січ» з Бахмацького району, друге – «Отамани» з Ніжина, третє – «Литаври» з Прилук. До речі, Ічнянщину в області мала б представляти команда «Залізний кулак» з Гмирянської школи, яка перемогла у районному етапі гри, але поїхали гімназисти, які зайняли друге місце. Чому?
– Районний етап гри відбувся дещо за спрощеною програмою, – пояснив Олександр Лисиця, який готував гмирянських учнів. Діти не змагалися в орієнтуванні на місцевості, конкурсах «Добре діло» (письмовий звіт про виконання завдань до 15 сторінок та відео), «Ватра» (представлення творчо-мистецького звіту рою). На підготовку до обласного етапу залишалося лише три дні, тому гмирянці відмовилися брати у ньому участь. Ічнянська команда з гімназії виборола восьме місце – це хороший результат. Судді відмітили, що цьогорічні учасники були сильніші, ніж минулорічні.
За словами Світлани Борщ, транспорт для поїздки на обласні змагання надав відділ освіти, а продукти – місцеві підприємства:, вчителі гімназії закупили м’ясо. Депутат міської ради В’ячеслав Бабіч привіз тушонку, напої, сухі дрова та козацьку пушку для конкурсу «Таборування» і щиро вболівав за нашу команду. Начальник відділу освіти Світлана Нагорна зазначила, що кошти на поїздку у бюджеті не передбачені. Заклади освіти самостійно забезпечували команди спорядженням, а спонсори допомогли продуктами харчування.
Як в інших районах готувалися до цієї гри?.
– На підготовку і проведення районного та обласного етапів гри «Сокіл» (Джура) ми передбачили 37 тисяч гривень бюджетних коштів, – розповіла телефоном методист Бахмацького відділу освіти Людмила Рамот. – Зокрема, на придбання спорядження, костюмів, взуття, медпрепаратів тощо. Купили й нову пневматичну гвинтівку. На харчування дітей виділили 1440 гривень, з розрахунку 30 гривень добових на дитину. А команда готувалася ще з вересня минулого року.
ТО чому ж бахмачани змогли передбачити кошти для своєї команди, а ічнянці ні?
Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Переглядів: 685 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук