"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Жовтень » 28 » Народ із субсидією трохи «кинули»
13:59
Народ із субсидією трохи «кинули»
Так сталося, що з легкої руки нашого уряду, навіть отримувачам субсидії та пільг, за частину газу спожитого у жовтні доведеться заплати сповна, по 7,20 за куб. До такого, здається, були навіть не готові у Департаменті соціального захисту населення обласної державної адміністрації. Через те, що котрийсь із чиновників пізно в’їхав у законодавство доведеться відповідати й без того збіднілому народу.
Лише 17 жовтня Міністерство соціальної політики дало роз’яснення обласним департаментам про порядок розрахунку субсидії на початку та в кінці опалювального періоду. Зокрема, про це розповів очільник районного управління праці та соціального захисту населення Анатолій Породько.
Відповідно до Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій, відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг розраховується окремо на опалювальний сезон – з 1 жовтня до 30 квітня та неопалювальний сезон – з 1 травня до 30 вересня. Так було минулого року і субсидію призначали саме на цей період.
Тепер з’ясувалося, що субсидію дадуть після рішення виконавчого органу сільської, селищної, міської ради або місцевої держадміністрації про початок опалювального сезону. Тобто, не з 1 жовтня, як торік, а з 17. Саме з цієї дати, згідно з розпорядженням голови райдержадміністрації, для всіх в районі розпочався опалювальний сезон.
Як так вийшло? 13 липня втратила чинність постанова Кабінету Міністрів від №2246, яка стосується правил надання послуг із газопостачання. Саме у ній опалювальний період для населення був визначений з 1 жовтня до 30 квітня. Мабуть, це вийшло випадково, як і з підвищенням зарплати депутатам?!
Варто зазначити, що в управлінні соцзахисту населення субсидію почали призначити людям із 1 жовтня, як і минулого року. Тепер всі призначення скасували і роблять перерахунки субсидії, починаючи з 17 жовтня.
Андрій Грудницький
Переглядів: 406 | Додав: lora | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук