"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2012 » Листопад » 15 » Нам пишуть
15:24
Нам пишуть
Подорож сторінками історії

Під час осінніх канікул учні Тростянецької ЗОШ І–ІІІ ст. здійснили цікаві й пізнавальні екскурсійні поїздки до славних та відомих українських міст – Переяслава-Хмельницького та Києва.
У місті-музеї Переяславі-Хмельницькому школярі відвідали Музей заповіту Великого Кобзаря – Т. Г. Шевченка й відкрили для себе нові, цікаві сторінки із життя та творчості видатного поета: побачили Переяслав таким, яким його бачив Шевченко під час перебування в особняку Козачковських у свого товариша.
Сподобалася школярам колоритна, цікава, інформаційно насичена прогулянка музеєм під відкритим небом «Східна Наддніпрянщина». У ньому зібрані чисельні археологічні, історико-культурні, архітектурні, етнографічні пам’ятки та знахідки, привезені з різних куточків Сходу України. Школярі побували в різних часових епохах нашої держави, ознайомилися із побутом українців у періоди суспільного розвитку, відкриваючи таємниці минулого та відчуваючи дух старовини.
З екскурсоводом подорожували до Музеїв хліба, народного сухопутного транспорту Середньої Наддніпрянщини, поштової станції. Але особливо зворушливим був похід до музею-діарами «Битва за Дніпро в районі Переяслава і створення Букринського плацдарму восени 1943 року», де учні доторкнулися душею й серцем до однієї з найбільш героїчних та драматичних операцій Великої Вітчизняної війни. Школярі були вражені діарамою – справжнім шедевром радянського батального живопису.
У столиці учні із захопленням прослухали цікаву науково-пізнавальну розповідь у музеї-фортеці, поринули в незвіданий світ зоряного неба Київського планетарія, поласували виробами Львівської майстерні шоколаду.
Теплий осінній день закінчувався, і учням потрібно було повертатися до рідного Тростянця. А ця незабутня екскурсія, допомогла більше пізнати, глибше доторкнутися до історії нашої держави.

К. Курінська
Переглядів: 492 | Додав: 12345 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук