"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Лютий » 3 » Нагороди – митцям і благодійникам
15:16
Нагороди – митцям і благодійникам

27 січня відбулася подія, що зібрала повний зал Ічнянськоїх РДА шанувальників літератури, краєзнавців, учнів шкіл. Не вперше Ічню відвідав президент Міжнародної літературно-мистецької академії України, відомий поет, письменник, перекладач Сергій Дзюба. Цього разу він вручив престижну нагороду академії – медаль ім.О.Довженка Марії Вощевській за книгу «Моє село. Люди і долі». Такої ж медалі удостоєний знаний меценат, голова Ічнянського відділення Чернігівського земляцтва в Києві , Почесний громадянин Ічні Микола Вощевський.
Ще одну нагороду Академії – медаль ім. М. Гоголя отримала Галина Ес, поетеса з Болівії, криничанка, за переклади іспанською мовою віршів українських поетів.
Очільники району Олександр Бондар та Григорій Герасименко вручили премії літераторам :ім. С.Васильченка, в галузі прози – Олесі Реуті за книгу «Ічнянці в АТО. Сто бійців»; Миколі Смілику за книги «Від долі не втечеш», «Потом і кров’ю». Поети теж були вшановані, премією ім. В.Чумака: Наталія Черненко за збірки «Крапелька небесної води», «Абрикосові дощі», Віктор Ковальовський за збірки «Із крапель Божої, священної води», «З любові маминого серця», «Золото осені впало на скроні».

Ніна Штанько-Ткаченко
Переглядів: 386 | Додав: lora | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук