"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Квітень » 1 » Надання пільг та субсидій на тверде паливо та скраплений газ у 2016 році
13:48
Надання пільг та субсидій на тверде паливо та скраплений газ у 2016 році
Відповідно до розпорядженням голови Чернігівської облдержадміністрації від 11 січня 2013 року та Постанови КМУ від 5 серпня 2015 року затверджені натуральні норми забезпечення населення твердим паливом і скрапленим газом для надання пільг та житлових субсидій за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, – роз’яснює начальник управління соціального захисту Анатолій Породько.
– Норми забезпечення населення твердим паливом і скрапленим газом для надання пільг – 1 тонна та 1 балон на домогосподарство на рік, для надання житлових субсидій – 2 тонни та 2 балони на 1-2 особи (3 балони на 3-4 особи, 4 балони на 5 і більше осіб).
Граничні показники вартості твердого палива і скрапленого газу у 2016 році встановлені відповідно 1532,88 грн. за 1 тонну та 196,66 грн. за 1 балон.
На даний час управління соціального захисту населення проводить прийом документів для нарахування пільг. Також – для призначення субсидій для відшкодування витрат на придбання скрапленого газу, твердого пічного побутового палива для сімей, які звертаються вперше, або сімей, призначення субсидій яким проводиться за рішенням комісії Ічнянської РДА з розгляду питань пов`язаних із призначенням державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім`ям з дітьми, субсидій та пільг (особам, які не зареєстровані, але фактично проживають у житловому приміщенні на підставі договору найму (оренди) житла й індивідуальним забудовникам, будинки яких не прийняті в експлуатацію. У разі коли кількість фактично проживаючих зареєстрованих у житловому приміщенні осіб є меншою. ніж кількість зареєстрованих у такому приміщенні осіб.) Для сімей. які звертаються повторно і у складі зареєстрованих у житловому приміщенні відсутні зміни, то субсидія на придбання скрапленого газу, твердого пічного побутового палива призначатиметься без звернень громадян.
Субсидія – це різниця між розміром плати за послуги в межах норм споживання з урахуванням пільг і обсягом обов’язкового платежу.
Для забезпечення своєчасного нарахування та отримання пільг та субсидії на тверде паливо та скраплений газ до початку опалювального періоду можна звернутися за їх призначенням в управління соціального захисту до 30 червня 2016 року. Довідки за телефонами: 2- 12- 06 та 2-14-82.
Записала Ярослава Середа
Переглядів: 1662 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук