"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2013 » Січень » 30 » Наболіле
20:31
Наболіле
Сподіваємося на підтримку

52 малюки чекають, коли вони підуть до дитячого садка
У 2003 та 2004 роках селищна рада прийняла в комунальну власність від сільськогосподарських підприємств два дитячі садки. За кошти селищного бюджету приміщення ДНЗ №1 відремонтували і газифікували, відкрили дві групи. У дитсадку №2 відремонтували лише частину приміщення, газифікували та розмістили одну групу дітей. Дошкільнята відвідують заклади з радістю, бо тут є все необхідне для них: естетично оформлені ігрові кімнати і спальні, куточки відпочинку, іграшки, смачні страви, цікаві заняття та розваги, а основне – привітні вихователі та їхні помічники.
Але повністю питання дошкільного виховання в Парафіївці не вирішене, бо дитячі садки не можуть прийняти всіх діток, які бажають туди ходити. ДНЗ №1 розрахований на 36 дітей, а відвідує 38. Група другого садка розрахована на 15 місць, а відвідують 22 дітини.
На сьогодні 52 батьки подали заяви дошкільним навчальним закладам і чекають, коли їхні чада зможуть їх відвідувати. Це 40 діток ясельного віку, решта – дошкільного, якій необхідно підготуватися до першого класу. Вирішити цю проблему можна відремонтувавши другу частину приміщення ДНЗ №2.
У 2012 році за кошти з селищного бюджету виготовлено проект капітального ремонту будівлі, а саме ремонт покрівлі та підлоги, систем опалювання, водопостачання і водовідведення, заміна вікон та частини дверей, перештукатурювання стін і стелі. Вартість капітального ремонту за проектно-кошторисною документацією становить 706 тис. 704 грн.
Селищна рада в 2012 році виділила 80 тис гривень на капітальний ремонт приміщення. Замінено на металопластикові 23 вікна та двоє дверей. У тій частині, де розміщена група, дякуючи спонсорській допомозі ПАТ «Блок Агросвіт» проведено шпаклювання і фарбування стін і стелі, поклеєно шпалери. Але селищна рада не в змозі повністю провести капітальний ремонт за кошти із селищного бюджету.
Селищна рада та батьки звернулися за допомогою до Ічнянської райдержадміністрації, районної ради та народного депутата України Олега Ляшка. Варто відмітити, що нардеп надав значну спонсорську допомогу дошкільним навчальним закладам Парафіївки: придбав меблі, іграшки, постільну білизну, за що йому щиро вдячні і батьки, і діти.
Сподіваємося, що за підтримки Олега Валерійовича та районної влади приміщення дитсадка №2 буде відремонтовано і проблеми дошкільного виховання в Парафіївці нарешті вирішаться.

Валентина Карпенко, голова Парафіївської селищної ради
Переглядів: 476 | Додав: 12345 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук