"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Травень » 29 » Наболіла проблема міста – сміття
14:44
Наболіла проблема міста – сміття
20 травня заступник міського голови Оксана Андріанова зустрілася із представниками громадських організацій. Мета зустрічі – боротьба за чистоту в місті, та знаходження шляхів вирішення проблеми зі стихійними сміттєзвалищами.
У ході дебатів виникла пропозиція кожному члену громадської організації стежити за порядком у своєму мікрорайоні. Однак перекладання буцімто депутатських обов’язків на членів громадських організацій розкритикувала голова БО «Тиловий фронт Ічнянщини» Ніна Кошмар. Та навіть, якби громадські організації взяли на себе таку відповідальність, реальних важелів впливу вони не мають. Саме тому голова ГО «Активіст Ічнянщини» Ігор Денисенко запропонував провести спільні екологічні рейди активістів та працівників міліції для притягнення до відповідальності правопорушників за недотримання санітарних норм. Зовсім радикальну позицію озвучив керівник громадського формування з охорони громадського порядку «Добровільна Ічнянська дружина» Віктор Гордійко – після ліквідації всіх стихійних сміттєзвалищ покласти відповідальність за чистоту території на правоохоронців та зобов’язати прибирати повторно захаращене місце.
Толерантно віднісся до проблеми голова райдержадміністрації Григорій Герасименко. Він певен, що перш ніж карати людей їм потрібно створити умови для цивілізованого вивезення побутових відходів. Зокрема, комунгоспу можна збільшити кількість маршрутів сміттєвоза за рахунок вечірніх рейсів. А ще для збору сміття запропонували ставити тракторний причіп, попередньо розробивши графік його чергування на кожній з вулиць.
Озвучивши чимало пропозицій, зібрання розійшлося за півтори години. Промайнув тиждень – і я поцікавився як просуваються справи щодо очищення міста від сміття. Отож, спільні екологічні рейди поки що не проведено. Відкрити вечірні маршрути сміттєвоза в комунгоспі готові. Однак жителі міста, яких повинно бути хоча б кілька десятків, мають підписати відповідні договори. За причіп, який простоюватиме на вулиці, хтось повинен заплатити. Тим часом комунальне підприємство зосереджене на ліквідації чотирнадцяти стихійних сміттєзвалищ, яких прибрано вже шість.
Андрій ГРУДНИЦЬКИЙ
Переглядів: 416 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук