"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Лютий » 19 » На вулиці мороз, а у хаті пожежа
14:53
На вулиці мороз, а у хаті пожежа
З настанням морозів, до служби порятунку «101» значно більше стало надходити повідомлень про пожежі та трагічні випадки на них. Це є результатом того, що рятуючись від холоду, люди інтенсивно використовують прилади опалення, електрообігрівачі та газове обладнання й при цьому не приділяють належної уваги дотриманню протипожежних вимог.
Основними причинами лиха є відсутність безпечної протипожежної відстані від дерев’яних стін, перекриття будинків до печей чи димарів, поява у їх цегляній кладці тріщин, надмірне перегрівання або залишення без нагляду опалювальних приладів, розміщення впритул до них дров, занавісок, меблів тощо, випадіння жарин з топкових дверцят печей, користування саморобними електрообігрівачами.
Також, у цей період особи, які зловживають алкогольними напоями, часто їх розпивають у домівках, а потім допускають необережне поводження з вогнем, кидають непогашені недопалки або курять у ліжку.
Тож рятувальники звертаються до всіх мешканців району з проханням буди вкрай обережними та уважними при експлуатації приладів опалення, електрообігрівачів.
Дбаючи про тепло у домівках, не забувайте дотримуватися правил пожежної безпеки. Періодично перевіряйте, щоб у печах та димарях не з’явилися тріщини. Не допускайте перегрівання приладів опалення. Слідкуйте, щоб відстань від печей і електрообігрівачів до спалимих речей була максимально віддалена.
Не зловживайте алкоголем. Будьте обережними під час куріння. Не кидайте непогашені сірники або недопалки на підлогу або у смітник. Ні в якому разі не паліть у ліжку. Дбайте про безпеку і пам’ятайте, що вогонь вмить може знищити роками накопичене майно!

Олександр Кобзар, начальник РВ УДСНС
Переглядів: 395 | Додав: lora | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук