"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Квітень » 18 » На Всеукраїнському фестивалі – три гігантські писанки з Парафіївки
09:19
На Всеукраїнському фестивалі – три гігантські писанки з Парафіївки

Три оригінальні великодні писанки-гіганти експонуються на фестивалі у Києві. Розмалювали їх юні художники та народна майстриня з Парафіївської громади.
Ідея взяти участь у VII Всеукраїнському фестивалі писанок виникла у Алли Салати, народної майстрині з витинанки, яка працює у відділі освіти, молоді та спорту Парафіївської селищної ради.
– Найперше, що спало на думку, щоб вся країна дізналася про нашу творчу громаду. Великодні яйця стали частиною масштабного проекту «585 художників». Задум в організаторів такий, щоб 585 найкращих художників проявили себе у трьох напрямках: авторська писанка-мальованка, традиційна і дитяча. Наші роботи представлені у розділі «Дитяча писанка». А ще дуже хотілося, щоб діти відчули себе справжніми творцями й були горді від того, що їхня робота побуває на виставці у столиці, – говорить Алла Салата.
Вона розмалювала авторську писанку. До розпису двох інших – яскравих й дивовижних експонатів – долучилися іваницька вчителька Тетяна Прокопець та школярі з Парафіївки, Іваниці і Южного: Іван Дробнов, Руслана Ярова, Дар’я Череп, Дар’я Топчій, Анастасія Бурч, Анна Сап’ян, Марина Носко, Анжела Міщенко. Роботи виконані на заготовках – велетенських яйцях зі скловолокна, розміром 90х60 см.
Великодня виставка триватиме до 24 квітня. Потім диво-писанки вирушать у турне. Їх побачать у великих містах України, а також у Грузії, Польщі, Нідерландах. Серед них дивуватимуть глядачів й парафіївські витвори.
Світлана Цюпка
Фото Олени Карпенко
Переглядів: 433 | Додав: lora | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук