"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2018 » Травень » 31 » На відродження «Качанівки» зібрали понад шістсот тисяч гривень
14:25
На відродження «Качанівки» зібрали понад шістсот тисяч гривень
З травня розпочався туристичний сезон у Національному історико-культурному заповіднику «Качанівка». Триватиме він до 1 листопада. Та відвідувачів тут вистачає й у міжсезоння. За п’ять місяців поточного року до заповідника вже завітали близько п’яти тисяч гостей.
– У минулому році «Качанівку» відвідали понад 30 тисяч туристів з усіх регіонів України, а також Білорусі, Прибалтики, Польщі, Німеччини, Франції. Навіть китайці приїздили. У цьому році очікуємо стільки ж, – розповіла вчений секретар заповідника Інна Шевченко. – Поступово оновлюємо фонд заповідника. У минулому та поточному роках надійшли 150 одиниць фондової збірки: ікони, картини, люстри, свічники, меблі, книги. Ще близько 50 копій робіт відомих художників, які в різний час перебували в маєтку, – зокрема, Маковського, Рєпіна, Штернберга, Гороновича – поповнять музейну колекцію у червні. Водночас двадцять три пам’ятки архітектури й садово-паркового мистецтва потребують реставрації.
Щоб зберегти культурне надбання, на початку лютого був створений «Фонд відродження Качанівки». За цей час завдяки благодійній організації вдалося зібрати понад шістсот тисяч гривень. Як розповіла Інна Шевченко, нині фахівці зі столичного науково-дослідного інституту «Укрпроект» обстежують технічний стан архітектурних споруд. Затим розроблятиметься проектно-кошторисна документація для їх реконструкції.
Світлана Цюпка
Переглядів: 545 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук