"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Березень » 13 » На ранніх стадіях глаукому можна призупинити
15:28
На ранніх стадіях глаукому можна призупинити
Всесвітній День боротьби з глаукомою – це важлива нагода для підняття рівня поінформованості людей про дане захворювання. Майже кожен п’ятий втратив зір у зв’язку з цим захворюванням.
На наші запитання відповідає лікар-офтальмолог Віктор Давиденко.


Глаукома – хвороба очей, яка характеризується збільшенням внутрішньоочного тиску. Найважливішою умовою для лікування наслідків глаукоми є її максимально раннє виявлення, однак більшість людей, які страждають від цієї хвороби , навіть не підозрюють про неї. Початок недуги протікає безсимптомно. Проте якщо лікування цього підступного захворювання не проводити, то поступово звужується поле зору – і пацієнт перестає помічати розташовані збоку об’єкти. Подальша відсутність лікування призводить до прогресуючого зниження зору. З часом можлива втрата центрального зору аж до повної сліпоти. Зір, втрачений внаслідок глаукоми, не відновлюється.
Треба знати, що глаукома може виникнути в будь-якому віці, починаючи з народження. Але поширеність захворювання значно збільшується після 40 років. Медики рекомендують людям, що входять в так звані групи підвищеного ризику, зір перевіряти двічі на рік. Це особливо актуально для пацієнтів з історією сімейних захворювань на глаукому, тих , хто страждає сильною короткозорістю або далекозорістю, а також для людей, старших 60 років.
Для попередження виникнення глаукоми і просто збереження хорошого зору необхідне дотримання фізичної активності, гарне освітлення, правильний режим праці та відпочинку. При старінні людини знижується здатність організму регулювати кровообіг під час зміни положення тіла. Це призводить до того, що при нахилі тулуба погіршується кровообіг у судинах ока і мозку. У цьому випадку необхідні вправи, що сприяють тренуванню реакцій кровообігу, тобто нахили і повороти тулуба.
Коли лікарі поставили діагноз «глаукома» – це не привід впадати у відчай, панікувати і перестати радіти навколишньому світу. Адже в більшості випадків перебіг цього захворювання управляється за допомогою медикаментозного або хірургічного втручання. Тому своєчасне звернення до лікаря і рання діагностика допоможуть зберегти один із найдивовижніших дарів природи – зір.
Переглядів: 443 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук