"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Вересень » 19 » На район виділено 840 доз вакцини БЦЖ
08:51
На район виділено 840 доз вакцини БЦЖ
Після майже дворічної перерви в Україну надійшло 2,5 мільйона доз вакцини проти туберкульозу (БЦЖ). Її закупила організація ЮНІСЕФ. Проблема в тім, що в Україні, за словами в.о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун, 1% населення України хворе на туберкульоз. Це лише офіційна статистика.
– Міністерство охорони здоров’я передало закупівлю лікарських препаратів міжнародним організаціям, – говорить медсестра кабінету щеплень Ічнянської ЦПМСД з 45-річним досвідом Ніна Стеценко, – як результат медики зіштовхнулися з тим, що закуплені вакцини переважно не сертифіковані в Україні, а процес сертифікації довгий. От і виник їх дефіцит. Вакцина БЦЖ канадсько-болгарського виробництва надійшла вже в область. Нашому району виділено 840 доз. Нині близько 250 малюків віком до одного року не прищеплені від туберкульозу. Цих препаратів вистачить нам ще й на наступний рік.
Зокрема, вакцина БЦЖ вводиться дитині двічі: на третій день від народження та у сім років – ревакцинація. Якщо малюка не прищепити до двохмісячного віку, подальше щеплення можливе тільки після попередньої проби Манту.
Як наголошує Ніна Захарівна, батьки повинні серйозно поставитися до вакцинації дітей, бо ця інфекція є дуже небезпечною.
Також малюки всієї Україні чекають вакцину АКДП (інфарікс) для профілактики кашлюку, дифтерії, правця у кількості 1,77 млн. доз та проти поліомієліту – 1,378 млн. доз.
Світлана Цюпка
Переглядів: 365 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук