"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2012 » Серпень » 16 » На пасіці
16:37
На пасіці
Від тестя – до зятя

65-річний ічнянець Микола Згерський бере активну участь у роботі районної спілки пасічників, у всіх акціях і поїздках. Бджільництвом Микола Андрійович займається з 1986 року.
– Мене до цього спонукали два міські пасічники, один із яких – мій кум Владислав Лисенко, – розповідає Микола Андрійович. – Я не хотів, боявся бджіл, нічого не знав, але вони наполягли – і я купив два вулики. Перший рік хлопці мене «вели»: учили, показували, розказували – а далі я вже сам. За перше літо накачав два бідони меду, і в зиму пішло три сім’ї. З того часу мої бджоли влітку дома не стоять – постійно кочуємо до медоносів. Щотижня треба навідатися до крилатих трудівниць.

На пасіці Миколи Андрійовича, яка стоїть за 37 км від Ічні, багатокорпусні вулики яскравіють «патріотичним» жовто-блакитним забарвленням. В кожному корпусі – по 10 рамок. Бджоли мішані: є «карпатянка» (не пристосована до наших умов, але дає більше меду), є степова українська.
12 і 13 років тому на весіллях доньок Юлії та Наталії Микола Андрійович подарував, крім грошей, по дві бджолосім’ї кожному зятю. Цікаво, що один із них уже перегнав свого тестя за кількістю сімей. Дві пасіки, тестя й зятя, стоять поряд, всі роботи чоловіки виконують разом, але мед – окремо. Як кажуть, брат – мій, а хліб їж свій. Це сказано жартома, а всерйоз – Микола Згерський сподівається, що благородну справу вони з зятями у спадок передадуть онукам.
Наталія Черненко
Фото автора
Переглядів: 1291 | Додав: 12345 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук