"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2018 » Лютий » 8 » На карантині була тільки гімназія
14:59
На карантині була тільки гімназія
З 29 січня до 4 лютого у районі на застудні хвороби занедужали 115 осіб, у місті – 103. Найчастіше до лікарів звертаються з ларингітами, трахеїтами, ГРВІ, пневмоніями та бронхітами.
За словами медиків, епідемії грипу в Ічнянському районі поки ще немає, проте захворювання й надалі поширюється швидкими темпами.
- Вважаю, що карантин потрібно було ввести ще з 22 січня тижня, коли масово почали брати лікарняні, – зазначила лікар сімейної медицини Тамара Твардовська.
- Чому СЕС не вводить карантин, я не розумію. Адже за день приймаємо по 60-70 хворих дітей. Це дуже багато, – констатує педіатр Ічнянського ЦПСМД Валентина Устименко.
Старший помічник епідеміолога Ічнянської районної СЕС Олена Христюк зазначає, що для запровадження карантину потрібно, щоб у закладі було не менше 40% хворих дітей.
Дійсно, у школах та дитсадках дітей значно поменшало. Але карантин запровадили тільки в Ічнянській гімназії імені Степана Васильченка, де захворіло 60% учнів. Зі слів директора навчального закладу Людмили Троян, оголошений він із 7 до 11 лютого.
У школі №4 через хворобу не відвідували заняття 20% дітей, тож підстав відміняти навчання не було, повідомила директор Олександра Колесніченко.
У відділі освіти повідомили, що позаминулого тижня у районі пропускали заняття через хворобу 21,7% дітей, у місті – 18,4%. У Парафіївській громаді школи не відвідують 10% учнів.
Згідно з інформацією, яку оприлюднили фахівці обласного лабораторного центру за тиждень у Чернігівській області захворіли 5 514 осіб, з них 3 696 дітей. Госпіталізовано понад 210 осіб. На 5 лютого в області на карантині перебувала 21 школа.
Сергій Колесниченко
Переглядів: 410 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук