"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Червень » 19 » На двох вулицях – новий водогін
09:57
На двох вулицях – новий водогін

З 13 червня ще на двох вулицях міста – Залізничній та Журавлиній – зданий в експлуатацію водогін. До мережі вже встигли під’єднатися десять домогосподарств, і їх кількість постійно збільшується.
Як розповіла міський голова Оксана Андріанова, на будівництво півторакілометрової мережі з міського бюджету виділено понад 300 тисяч гривень. Водопостачальна система, яка тут діяла досі, була збудована у 60-х роках для потреб колишнього комбікормового заводу. Та й жителі підключені до неї не були.
– Водогін – це така краса, що я вам просто передати не можу, – розповідає жителька вулиці Журавлиної Любов Заремба. – Мене зрозуміє лише той, хто користується водою із колодязя. Вона дуже жорстка і неякісна. А ми вже й зневірилися були, що до нас колись дотягнуть водогін. Людей на вулиці мало живе, тож про будівництво за свої гроші і мови не могло бути. До цього качали воду з колодязя електронасосом. Але він не міг забезпечити достатнього тиску.
Будівництво та реконструкція водогонів у місті триває. Уже закуповують матеріали для заміни більше одного кілометра аварійного водогону на вулиці Чумака. У планах часткова заміна водогонів на вулицях Лісовій, Богдана Хмельницького, між вулицями 8 Березня та Коцюбинського.
У планах – також будівництво станції дегазації води від сірководню для свердловини по вул. Максиміхіна. Але Оксана Андріанова говорить, що зараз пріоритетною є заміна аварійних ділянок водогонів, адже вони ставлять під загрозу водопостачання окремих частин міста.
Андрій Грудницький
Переглядів: 403 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук