"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Лютий » 5 » На чому ще зекономити?
13:55
На чому ще зекономити?
Ціни нині пруть угору, але, кажуть, в усьому треба бачити позитив. Ліки подорожчали – стали менше хворіти, бо через стрес імунітет мобілізувався. Перестали купувати ковбасу – організм очистився від консервантів. Не поїхали на відпочинок за кордон – залишилися на відпустку вдома і зайнялися своїми справами, які відкладали кілька років.
Хоча інфляція й покращила самопочуття, як холодний душ після безсонної ночі, та все ж додала зайвого клопоту. Бо ж хочеться померти не тільки здоровим, а ще й якомога пізніше. Тож із домочадцями зібрали раду сімейного парламенту, гуртом порадились і вирішили запровадити жорсткі санкції проти всіх магазинних товарів та комунальних послуг.
Головним пунктом санкційного списку стало раціональне використання електроенергії. Варто повикручувати майже всі лампочки у кімнатах. Навіщо зайве освітлення, якщо потемки можна чудово орієнтуватися за звуком від телевізора? Його до речі можна ввечері залишати увімкненим, бо витрачає менше енергії, ніж звичайна лампочка. А от пилососу не пощастило. Цей сучасний винахід людства можна замінити на віник: і дешево, і сердито. Або зробити так. як я: обміняли на банку сала. Табу поширюється і на фен, Я. наприклад, постригся наголо, – тож ще й воду на митті голови економлю. Мої дівчата були проти таких «зачісок», тож уночі їх встиг обстригти тільки «під хлопчиків». А що, надворі зима, хто те волосся під шапкою бачить?
Соромно, але я знову почав красти. Якщо раніше доводилося тягати силос із ферми, то сьогодні ще й електроенергію. Зв’язуватися з обленерго боюся, тому краду енергію на роботі. Тепер ніхто вдома мобільний телефон не заряджає – і вдалося у такий спосіб заощадити сімейний бюджет. Перестали навіть удома і чай пити, перенісши цю трапезу на робоче місце. Вийшло таке собі харчування за рахунок роботодавця.
Тепер от сиджу із побритою головою у темній та холодній хаті і читаю біля телевізора статтю у газеті що рахунки за субсидію до сплати приходять із нулем. Цікаво, може скоро й скатерті-самобранки видаватимуть? Оце зекономимо!
Сергій Коршаків
Переглядів: 442 | Додав: lora | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук