"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Квітень » 17 » На 50% збільшили заробітну плату усім працівникам ПАТ «Блок Агросвіт» та ПСП «Агро Вам»
15:42
На 50% збільшили заробітну плату усім працівникам ПАТ «Блок Агросвіт» та ПСП «Агро Вам»

Понад три роки ПАТ «Блок Агросвіт» та ПСП «Агро Вам» успішно здійснюють виробничо-господарську діяльність на Ічнянщині: обробляють майже п’ять тисяч гектарів орендованої землі у Парафіївці, Петрушівці, Іржавці, Мартинівці та Власівці. Хороші результати отримують і у вирощуванні зернових та технічних культур, і в тваринницькій галузі.
– Нинішній аграрний бізнес – справа високотехнологічна. Необхідно постійно удосконалюватися, бути в курсі всіх професійних новацій, – говорить директор підприємств Віталій Малюта. – Основні сили та фінансові ресурси спрямовуємо на підвищення ефективності галузей рослинництва і тваринництва. Сільськогосподарські культури вирощуємо з дотриманням основних агротехнічних вимог, розвиваємо молочне скотарство, свинарство. Але для нас важливі не лише прибутки, а й розвиток села, його соціальної інфраструктури.
Підприємства уклали соціальні угоди про співпрацю із сільськими радами, фінансово підтримують територіальні громади, де обробляють орендовані землі, а також заклади соціальної сфери. Безкоштовно забезпечують м’ясом, цукром, олією Парафіївську лікарню, шкільні та дошкільні навчальні заклади. На звернення сільських голів надають цільову допомогу будівельними матеріалами та технікою. Лише минулого року для розвитку інфраструктури сіл виділили понад 250 тисяч гривень. Зокрема, направили кошти на ремонт доріг та благоустрій територій: Парафіївки, Петрушівки, Власівки, Мартинівки. Провели ремонт артезіанської свердловини у с. Мартинівка, заміну старих вікон Парафіївської ЗОШ, ДНЗ №1, №2 та капітальний ремонт шкільного автобуса. Безкоштовно передавали теплий одяг та продукти харчування для воїнів АТО.
Не оминають увагою ветеранів війни та праці, учасників АТО та їх сім’ї, багатодітні родини, інвалідів, дітей-сиріт: за необхідності матеріально підтримують їх. Забезпечують транспортом працівників, які їздять на роботу з інших сіл.
За оренду земельних паїв сплачують селянам 6% від їх вартості, розраховуються грішми, зерном або послугами. Крім того, орендодавцям надають соціальний пакет: інвалідам ВВв – у розмірі 250 грн. щомісячно, багатодітним сім’ям, одиноким інвалідам, дітям сиротам та позбавленим батьківського піклування – у розмірі 1500 грн. При народженні дитини в сім’ї орендодавця виплачують 1500 грн., родичам померлого орендодавця на його поховання виплачують 500 грн. Надають допомогу з переоформлення документів на землю по спадщині.
Роби на полі – буде в коморі
– Триває посівна кампанія. Цієї весни вже закінчили посів ранніх зернових та та однорічних трав. Провели підживлення озимих. Сьогодні вносимо мінеральні добрива на площі під соняшник та сою, – розповідає головний агроном Юрій Верховський. – Основні культури під урожай 2015 року – озима пшениця, соняшник, соя та горох.
Всього у ПАТ «Блок Агросвіт» та ПСП «Агро Вам» – 240 працівників. Це команда спеціалістів-однодумців, які готові чесно і сумлінно виконувати доручену їм справу. Серед кращих працівників – механізатори Григорій Северин, Олег Голубенький, Юрій Грек та Анатолій Андрусенко.
На тваринницькому комплексі у Парафіївці утримуються 1100 голів ВРХ, 370 – фуражних корів, 300 свиней на відгодівлі та 50 свиноматок. На фермі працюють лише три фахівці, які успішно займаються менеджментом молочно-товарного комплексу: завідувач ферми Сергій Карапиш, технік штучного занасінення Віталій Швидченко та менеджер стада Раїса Яцеленко.
– Всього на тваринницькому комплексі – 36 працівників. Досвідчені доярки Оксана Горбаченко та Наталія Пономаренко кожна обслуговує 55 корів. За добу надоюють 1 тонну 700 літрів молока, – розповідає завідувач ферми Сергій Карапиш. – За добу від фуражної корови доярки в середньому отримують 25,5 літра молока.
Трударям – достойний заробіток
На базі ПАТ «Блок Агросвіт» працює м’ясопереробний цех, міні-пекарня, олійниця, їдальня для працівників. Має підприємство і фірмовий магазин у Парафіївці. Для мешканців навколишніх сіл тут реалізується продукція власного виробництва: хліб, олія, напівкопчені ковбаси, шинка. Сільгоспвиробники підтримують партнерські відносини з молокопереробними підприємствами.
За словами Віталія Малюти, за свій труд люди мають отримувати пристойний заробіток. Заробітна плата виплачується вчасно. З березня цього року ПАТ «Блок Агросвіт» та ПСП «Агро Вам» на 50% збільшили заробітну плату всім працівникам. Середня зарплата доярок – 6-11 тис. грн., механізаторів та водіїв – 4-11 тис.грн. Крім цього, в залежності від розміру зарплати всі працівники безкоштовно отримали зерно (від 1 до 2,5 тонн зерна).
Тож, якщо на селі є справжній господар, вправні, працьовиті люди, там і затишно і впорядковано, і живуть по-сучасному.
Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Фото автора

Переглядів: 901 | Додав: lora | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук