"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Жовтень » 17 » Мораторій продовжили
09:03
Мораторій продовжили
Верховна Рада України прийняла законопроект про продовження мораторію на продаж сільськогосподарських земель до 1 січня 2018 року.
За законопроект № 5123-1 проголосувало 297 народних депутатів, але для того, щоб він набув чинності, його має підписати президент.

Раніше ряд чиновників, включно з прем’єр-міністром Гройсманом, заявляли, що ринок землі не буде запущений, бо для цього не готова законодавча база.
Згідно з програмою дій Кабінету міністрів на 2016 рік, пропонується відкрити ринок землі в два етапи – з 2017 року почати торгівлю державними землями сільгосппризначення, а з 2019 року дозволити українцям торгувати землею сільгосппризначення. Ринок мають відкрити тільки після повної законодавчої підготовки і не раніше 1 січня 2018 року.
Нагадаємо, в листопаді 2015 року Верховна Рада продовжила мораторій на відчуження сільськогосподарських земель на рік з урахуванням обов’язкової розробки законопроекту про обіг земель сільськогосподарського призначення до 1 березня 2016 року. Цього зроблено не було. Дія мораторію мала завершитися 1 січня 2017 року.
Раніше міністр аграрної політики Тарас Кутовий заявив, що можливо дозволять продавати не землю, а право на її довгострокову оренду.
А недавно заступник міністра заявив, що ринок відкриватимуть поступово.

Підготував Тарас Бойко
Переглядів: 392 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук