"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Жовтень » 30 » Міжнародний успіх юної українки з Ічні
15:13
Міжнародний успіх юної українки з Ічні

Наша талановита землячка з Ічні - дев’ятирічна Діана ШВИДЧЕНКО - щойно стала переможницею престижного міжнародного літературного конкурсу для дітей та молоді імені Івана й Марусі Гнипів, організованого популярним всеукраїнським художнім і публіцистичним журналом «Бористен». Отримувати заслужену відзнаку юна лауреатка їздила до Дніпропетровська, де й відбулася церемонія нагородження.
У конкурсі брали участь багато обдарованих літераторів з усієї України та закордону. Їх¬ні твори протягом року друкувалися в журналі «Бористен». Вірші Діани до часопису надіслав президент Міжнародної літературно-мистецької Академії України, письменник Сергій Дзюба», котрому неабияк сподобалася творчість маленької дівчинки.
Спочатку поезії Діани Швидченко з’явилися на шпальтах обласної газети «Деснянська правда» на літературній сторінці «Деснянські зорі». Публікація викликала позитивний резонанс, чудову україночку підтримали відомі земляки, зокрема керівник Ічнянського районного об’єднання літераторів «Криниця» Станіслав Маринчик і депутат обласної ради, голова правління Ічнянського заводу сухого молока та масла, громадський діяч і меценат Віктор Кияновський.
Наша Діана просто блискуче виступила на нагородженні, буквально зачарувавши залу. Після урочистої церемонії було багато бажаючих сфотографуватися з лауреаткою на згадку. Підходили зовсім незнайомі люди, які тепер стали шанувальниками її творчості.
Високої думки про обдарування Діани Швидченко, зокрема, головний редактор журналу «Бористен», письменник, публіцист Фелікс Сухоніс, письменниця Еліна Заржицька, інші члени поважного журі. Власне, Діана ще не розуміє своєї популярності, дівчинка просто пише вірші й отримує від цього задоволення. На святі їй дуже сподобалося – багато хороших, щирих, усміхнених людей, із якими їй було дуже цікаво поспілкуватися.
До Дніпропетровська з юною лауреаткою їздив і її дідусь – Микола Кузьменко, знаний на Ічнянщині музикант, автор багатьох пісень. Микола Миколайович теж із задоволенням підтримує талановиту онучку, намагається створювати їй належні умови для творчості. Тож можна не хвилюватися за маленьку дівчинку з мальовничої Ічні, котрою нині опікуються водночас стільки земляків!
Дніпропетровськ маленькій поетесі сподобався – велике, сучасне, ошатне місто, гарна архітектура, чудові парки і сквери. Однак понад усе Діана любить рідну Ічню та неповторну Чернігівщину. А на звичне запитання дорослих, ким вона стане, коли виросте, щиро відповідає: «Хочу бути українкою».
Сергій Квітницький
Переглядів: 482 | Додав: lora | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук