"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Листопад » 27 » Мистецьке свято з нагоди 210-річчя Олекси Стороженка
16:34
Мистецьке свято з нагоди 210-річчя Олекси Стороженка

Минулого тижня у районній бібліотеці ім. С.Васильченка вшановували нашого видатного земляка – уродженця с. Лисогори, класика української літератури Олексу Стороженка з нагоди 210-річчя з дня його народження.
Творча громадськість Ічнянщини привітала лауреата цьогорічної літературно-мистецької премії ім. Олекси Стороженка письменника, журналіста, перекладача і науковця Сергія Дзюбу з м. Чернігова. Голова оргкомітету премії Віталій Шевченко вручив диплом і медаль лауреата, грошову премію та цінний подарунок.
Сергій Дзюба – вже 14-й лауреат цієї премії. Письменник удостоєний високої відзнаки за книги гумору і сатири «Любов з тролейбусом», «Зима така маленька, як японка», «Кожній жінці хочеться… на Марс» та інші видання. А члени літературного об’єднання «Криниця» прийшли на зустріч із ним з квітами й віршованими та пісенними привітаннями.
На цьому творчому зібранні письменнику, журналісту й кіномитцю Станіславу Маринчику було вручено диплом академіка Міжнародної літературно-мистецької академії України, а керівника ПрАТ «Кремінь» (смт Парафіївка) Олександра Сенчика відзначено дипломом оргкомітету премії ім. Пантелеймона Куліша за активну меценатську діяльність.
Члени районного літоб’єднання «Криниця» читали цього дня свої нові твори й співали пісні. У святі взяли участь відомі гості – генеральний директор Асоціації підприємців інформаційних технологій України Юрій Пероганич, поетеса й засновниця інформпорталу «Жінка України» Тетяна Череп та ін.
Наталія Кунець
Переглядів: 476 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук