"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Травень » 13 » Мисливські угіддя надали в оренду законно
12:45
Мисливські угіддя надали в оренду законно
11 травня в райдержадміністрації пройшло виїзне засідання постійної комісії обласної ради з питань агропромислового комплексу, екології, природокористування та земельних відносин. Однимз питань став розгляд колективної заяви за підписом п’ятнадцяти мешканців Борзнянського, Ічнянського району та членів Українського товариства мисливців та рибалок щодо нібито незаконного вилучення та незаконної передачі земель державного лісового фонду в постійне користування мисливсько-рибальському підприємству «Єгер» у 2011 році.
Звернення було адресовано до обласної прокуратури, обласної адміністрації та ради, обласного управління лісового та мисливського господарства. Підписанти заяви вимагали визнати незаконною передачу та вилучення земель державного лісового фонду Борзнянського та Ічнянського районів і передачу їх в постійне користування ТОВ МРП «Єгер». Від прокуратури вимагали звернення до суду для визнання протиправними рішень Чернігівської ОДА про надання права користування мисливськими угіддями ТОВ МРП «Єгер» та усунення перешкод в користуванні землями лісового фонду. Також підписанти стверджують, що рішення обласної ради є незаконним і таким, що порушує інтереси громадян та держави і є механізмом приватизації лісових угідь та обмежує права громадян України на полювання.
У розгляді громадського звернення взяли участь члени комісії Івангородський, Більмачівський, Крупичпільський, Припутнівський сільські голови (території рад межують із ТОВ МРП «Єгер»).Представники підписантів та сільських рад Борзнянського району на засідання не з’явилися.
У ході розгляду звернення члени комісії з’ясували, що пакет документів щодо передачі мисливських угідь ТОВ МРП «Єгер» пройшов перевірку відповідними органами та був завізований юридичними службами обласної державної адміністрації та обласної ради. Саме на основі наданих документів та керуючись чинним законодавством обласна рада прийняла відповідне рішення про надання мисливських угідь у користування ТОВ МРП «Єгер». При цьому земельні ділянки у власників і постійних користувачів не вилучалися і залишилися у їх цільовому використанні. Колишні ж користувачі мисливських угідь відмовились від частини своїх угідь, листи про що додавалися до пакету документів. Що стосується відсутності згоди Ічнянської районної організації УТМР на надання в користування мисливських угідь ТОВ МРП «Єгер», то згідно листа Чернігівської обласної організації УТМР від 21 квітня 2015 Ічнянська районна організація УТМР в 2011 році не була користувачем мисливських угідь. Вивчивши документи, комісія не встановила порушень у діяльності ТОВ «МРП «Єгер»..
Також у ході засідання вивчили господарську діяльність підприємства і визнали її задовільною.
Андрій Грудницький
Переглядів: 608 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук