"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2018 » Листопад » 1 » Міський голова: “Жоден потерпілий не буде обділений увагою і допомогою”
11:43
Міський голова: “Жоден потерпілий не буде обділений увагою і допомогою”

Від 9 жовтня життя нашої громади розділилося на до і після. Прийшла біда. Постраждали сотні родин. Завдяки згуртованості громади, усіх її гілок влади вдалося впоратися із багатьма проблемами. Як справлялися з ними, розповідає міський голова Оксана Андріанова.
– Насамперед оперативно евакуювали населення. Спільно з керівництвом області та очільниками населених пунктів, куди були вивезені потерпілі, вирішили питання забезпечення людей продуктами харчування, теплим одягом, медичною допомогою.
Інше важливе завдання, яке потребувало негайного розв’язання, – ремонт осель, щоб було куди людям повертатися. Адже зруйнованими виявилися багато будинків, у першу чергу в Августівці та Дружбі. Ми не чекали остаточної ліквідації пожежі, бо насувалися холоди. Уже 16 жовтня із працівників комунгоспу, водоканалу та міської ради створили бригаду для ремонту будинків. Ще сім – приїхали нам на допомогу. Будівельні матеріали використовували із резервного фонду ОДА та благодійної допомоги. Запросили пічників, оскільки вибухові хвилі пошкодили димоходи майже у кожній оселі августівців.
Два тижні громада жила із внутрішнім неспокоєм: чи не повториться? Щоденна оперативна інформація засвідчувала, що ситуація стабілізується. Остаточно військові нас заспокоїли 24 жовтня, коли відмінили надзвичайну ситуацію. Прибулі з інших міст рятувальники від’їхали у місця дислокації. Залишилися 148 саперів, які згідно з планом розмінування, до 15 грудня обстежуватимуть територію району та очищатимуть від вибухонебезпечних предметів.
Відтоді для міської ради завданням номер один є організація відновлювальних робіт та підготовка документів на отримання громадянами компенсації. Щоб відшкодувати потерпілим збитки від руйнувань, уже 10 жовтня мною було прийняте розпорядження про створення 26 комісій з обстеження будівель та приміщень. На теперішній час відомо про п’ять пошкоджених об’єктів соціальної сфери та 291 будинок, з них четверо зруйновані вщент, 16 – не підлягають ремонту. По об’єктах, які зазнали значних руйнувань, фахівці склали дефектні акти. І ми формуємо пакети документів на компенсацію збитків наших громадян державним коштом. До речі, за кожним дефектним актом складається експертна оцінка. Замовником цих робіт також є міська рада.
Завдяки районній державній адміністрації розпочали ремонт Дружбинської школи, яка знаходиться на балансі ОТГ. Бюджетних коштів на її відновлення й досі немає. Робота йде завдяки спонсорській допомозі. 27 жовтня на цей об’єкт заїхала бригада будівельників. Уже завершують перекривати шифером покрівлю, приступили до внутрішніх робіт. У класи початкової ланки замовили виготовлення нових склопакетів.
На позачерговій сесії міської ради депутати затвердили програму щодо запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій і наслідків стихійного лиха і порядок використання коштів для надання допомоги у вигляді адресних виплат на ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації, пов’язаної з пожежею та вибухами на території військової частини А 1479.
Також депутати схвалили положення про цільове використання коштів для запобігання та на ліквідацію надзвичайної ситуації і її наслідків на території Ічнянської міської ради. На загальному рахунку є 250 тисяч гривень, з них – 50 тисяч резервного фонду, які міські депутати передбачили відповідно до нещодавно прийнятої програми, та 200 тисяч, які надійшли від Луганської ОДА. Ними оплатимо роботи та послуги щодо встановлення технічного стану постраждалих споруд, проведення відповідної експертизи, виготовлення проектно-кошторисної документації тощо.
Міська рада зробить усе для того, щоб жоден потерпілий не був обділений увагою і допомогою.

Ніна Наливайко

На знімку: працівники міської ради відновлюють сарай в Августівці.
Переглядів: 474 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук