"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Липень » 17 » Міські депутати – за підвищення цін на воду та дешеву землю
14:15
Міські депутати – за підвищення цін на воду та дешеву землю
Депутати міської ради врешті вирішили погодити підняття тарифів на воду. Разом з тим вони висловилися проти підняття грошової оцінки землі.
Питання щодо тарифів на розгляд сесії внесли в день її проведення, 9 липня. Міськрада отримала відповідне звернення водоканалу щодо відміни рішення 46-ї сесії від 24 грудня 2014 року про призупинення дії рішення виконкому від 23 грудня щодо встановлення тарифів та погодити введення в дію рішення виконкому від 23 грудня 2014 року.
Нагадаю, в кінці 2014 року виконком підтримав підвищення тарифів із водопостачання та водовідведення КП ВКГ «Ічень». Наступного дня, після майже двогодинної суперечки, депутати вирішили створити комісію, яка мала розібратися, чи справді тарифи необхідно підвищувати і наскільки. Тоді ж депутатський корпус оцінив роботу комісії незадовільно і прийняв рішення про проведення аудиторської перевірки у водоканалі, за результатом якої і мали б вирішувати питання тарифів. Однак депутати підтримали звернення водоканалу, не дочекавшись перевірки, і тим самим погодили підвищення тарифів, проти яких самі ж увесь час і боролися.
Спірною на сьогодні залишається нормативно-грошова оцінка землі в Ічні. Згідно з законом вона має проходити не рідше одного разу на 5-7 років, у нас же цю оцінку востаннє затвердили в далекому 1998-му. Прийняття нових ставок мало збільшити дохідну частину бюджету, надходження коштів для соціально-економічного розвитку міста. Зокрема, від розміру оцінки залежить розмір орендної плати, державні мита при міні, успадкуванні та даруванні земельних ділянок, їх продажу та проведенні земельних аукціонів.
Згідно з висновком державної експертизи базова вартість одного квадратного метра землі в місті має становити 55 грн. 84 коп. (нині вона складає 5 грн. 2 коп.). Депутати вирішили, що сума завелика, хоча б тому, що останні 17 років інфраструктура міста залишалася без змін, а під час розробки нормативної оцінки використано завищені розрахункові дані. Отож прийнято рішення не затверджувати ставку і повернути розрахунки на доопрацювання. Щоправда, депутатам свого часу ніщо не завадило для Августівки прийняти нормативно-грошову оцінку в 30 гривень.
Як пояснили в земельному відділі міськради, в разі затвердження нової грошової оцінки за оренду 100 квадратних метрів землі для ведення бізнесу, враховуючи всі коефіцієнти, орендарю довелося б заплатити за рік близько 1650 грн., або в межах 138 гривень на місяць.
Андрій Грудницький
Переглядів: 566 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук