"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Травень » 5 » Місцеві браконьєри жорстоко убили пару молодих лосів
13:04
Місцеві браконьєри жорстоко убили пару молодих лосів

20 квітня неподалік Рожнівки працівники ТОВ «МРП «Ічня» виявили на території мисливських угідь двох убитих лосів. Попри те, що в Україні полювання на них заборонене (мораторій діятиме продовж 25 років), браконьєри серед білого дня жорстоко розстріляли самця і самку. Молоді тварини були вагою близько 300 кілограмів кожна.
Про незаконне добування лосів правоохоронців повідомив директор ТОВ «МРП «Ічня» Микола Левченко. За його словами, свідками цього злочину стали трактористи, які працювали неподалік на полі. З їх слів, лосі бігли полем у районі хутора Хаїха, за ними їхала «Нива», з якої пролунали кілька пострілів. Щоб приховати сліди злочину, браконьєри трактором відтягли убиту самку до річки Удай і прикрили травою, а самця добили у воді, під кущем верболозу. Вбиті лосі лежали один від одного на відстані 120-150 метрів.
– Фігуранти цього злочину – жителі Парафіївки та Рожнівки, – говорить обурений таким жорстоким вбивством Микола Левченко.
На захист тварин виступили громадські активісти. Справа набула розголосу. До цього, на території Ічнянського національного парку вже були два випадки браконьєрства. Зокрема, останній – восьмого січня цього року. Браконьєри вбили єдиного в районі представника виду олень благородний – чотирирічного самця. Ймовірних убивць затримали, коли вони обробляли тушу. За словами правоохоронців, у цій справі ще тривають слідчі дії.
Активісти вважають, що винні особи мають бути обов’язково покарані в суді, адже саме безкарність призводить до винищення тварин. Популяція лосів перебуває на стадії вимирання. В Україні цього виду тварин налічується від двох до шести тисяч особин і є значно меншою порівняно із сусідніми Білоруссю та Польщею.
Саме з їхньої ініціативи 25 квітня в райдержадміністрації відбулася нарада за участі очільників місцевої влади, поліції, ТОВ «МРП «Ічня». Найбільше запитань було до начальника відділу Ічнянської поліції Миколи Омельченка. Зокрема, щодо справедливого розслідування цих резонансних справ.
Щодо останнього випадку він повідомив таке:
– Правоохоронці провели ряд першочергових невідкладних слідчих дій. Зокрема, оглянули місце події, допитали свідків, вилучили предмети, які, ймовірно, є засобами вчинення злочину та мають доказове значення – зброю і транспорт. Здійснюються інші процесуальні дії щодо притягнення до кримінальної відповідальності причетних у незаконному полюванні осіб.
Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Фото Миколи Левченка
Переглядів: 451 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук