"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Квітень » 1 » Минулого року – 209 злочинів проти власності громадян
13:42
Минулого року – 209 злочинів проти власності громадян
Протягом 2015 року на території м. Ічні та району зросла кількість злочинів проти власності громадян. Їх зареєстровано 209, з них 181крадіжка, 16 шахрайств, два грабежі, один розбій.
Прокуратура та правоохоронні органи вживають заходи для посилення протидії цим злочинам та притягнення винних до відповідальності.
Зі скоєних крадіжок, шахрайств, грабежів і розбоїв 134 розкрито, їх фігурантам повідомлено про підозру. Більшість з цих проваджень із зібраною доказовою базою направлено до суду та стосовно винних осіб постановлено обвинувальні вироки.
Серед основних видів покарання за вчинення злочинів вказаної категорії можна назвати позбавлення волі на певний строк, арешт, штраф та звільнення від відбування покарання з іспитовим строком.
Наприклад, злочинця позбавлено волі на 3 років 6 місяців. Він раніше вчиняв злочини проти власності та був звільнений від відбування покарання з випробуванням, однак, не зважаючи на це, на шлях виправлення не став і продовжував красти в період іспитового строку.
Потерпілими від злочинів найчастіше стають особи, яких легко переконати, схилити до дій, які сприятимуть досягненню злочинної мети шахраїв. Одним з найпоширеніших видів обману є вимагання грошей за звільнення родичів та близьких, які нібито затримані за скоєння злочину (ДТП, збут наркотиків тощо), а за «сприяння у звільненні їх з-під варти та позитивне вирішення питання з кримінальною справою» вимагали у людей перерахувати гроші через банківські термінали та електронні платіжні картки. На жаль, мало хто з потерпілих вирішує питання законним шляхом, а відразу, не роздумуючи, здійснює переказ коштів на вказаний шахраєм рахунок.
Будьте уважними і обережними, не вірте невідомим людям, не повідомляйте їм конфіденційну інформацію, не перераховуйте кошти на сумнівні та не перевірені рахунки в мережі Інтернет.

Валерій Скорик, прокурор Ічнянського відділу
Прилуцької місцевої прокуратури
Переглядів: 449 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук