"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Грудень » 22 » «Миколайчики» для 58-ї бригади та мешканців «сірої зони»
15:20
«Миколайчики» для 58-ї бригади та мешканців «сірої зони»

Напередодні Святого Миколая благодійна організація «Тиловий фронт Ічнянщини» спорядила черговий гуманітарний вантаж в зону АТО. «Миколайчики» від жителів району отримали бійці 58-ї мотопіхотної бригади, де служать наші земляки Людмила Бриця, Олексій Гармаш і Олег Молібог, та мешканці села «сірої зони» Луганської області, де дислокується медична рота.
У так званій «сірій зоні» живуть переважно люди похилого віку. Не маючи достатньо їжі, ліків, предметів побуту, у постійній тривозі, вони намагаються у таких умовах якось вижити. Там немає магазинів, аптек і транспортного сполучення з районним центром, зате багато пустих домівок, бо їхні господарі звідси виїхали.
Жителям одного з таких населених пунктів часто допомагають медики 58-ої бригади, де служить Людмила Бриця. А напередодні свята ічнянці Леонід Яровий та Ігор Денисенко привезли їм продуктові набори та картоплю. Про це потурбувався депутат Ічнянської міської ради Григорій Наталуха. Місцеві приймали подарунки із сльозами на очах і дякували, що їх не забули, розповіла Людмила.
У бригаду доставили обігрівачі, матраци, ковдри, валянці, із продуктів – сало, курятину, консервацію, мед, картоплю. Надзвичайно розчулили бійців листи з подяками, малюнки та виготовлені власноручно іграшки-обереги від учнів школи №4.
– Депутат обласної ради Віктор Кияновський забезпечив волонтерів транспортом, – розповідає очільниця «Тилового фронту» Ніна Кошмар. – Також надав молочну продукцію маслозаводу та перерахував кошти на закупівлю необхідних речей для бійців. А ще він взяв під опіку жителів «сірого» села. Активно долучилися до допомоги землякам керівник ПрАТ «Кремінь» Олександр Сенчик, приватний підприємець Сергій Шульга та афганець Микола Каплюк. А також працівники Качанівського заповідника, районна спілка бджолярів, пенсіонери Надія Литвиненко з Ічні та Надія Котко з Хаєнок.

Світлана Цюпка
На фото: (крайні) Людмила Бриця з побратимом та місцевими жителями, які отримали продукти харчування
Переглядів: 391 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук