"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Березень » 18 » Микола Смілик презентував книгу «Кров’ю і потом»
14:19
Микола Смілик презентував книгу «Кров’ю і потом»

Минулої неділі фотохудожник та журналіст Микола Смілик презентував другу свою книгу «Кров’ю і потом». Перша – «Від долі не втечеш» – вийшла 2011 року. Також автор продемонстрував свої фотофільми «До Ічні з любов’ю» та «Кров’ю і потом».
Книга «Кров’ю і потом» – це збірка більш ніж півсотні статей Миколи Смілика та інших авторів, опублікованих у газеті «Трудова слава», а також двохсот фотознімків земляків. Головними героями видання стали фронтовики Другої світової. Автор також описує життя в концтаборах та підневільну працю остарбайтерів. Окремий розділ відведено розповідям про участь ічнянців у збройних конфліктах в Чехословаччині та Афганістані.
Ідея видати таку книгу у Миколи Смілика виникла 2013 року, коли готував матеріал до 80-річчя «Трудової слави». Роботу планував завершити ще у 2015-ому, до 70-річчя Перемоги. Але постійно хотілося щось додати. Однак оприлюднити бодай найменшу частку фотоархіву так і не вдалося. Тому Микола Михайлович вже планує видати нове видання – фотолітопис Ічнянщини, зі світлинами працівників народногосподарського комплексу.
А щоб ентузіазм та завзяття фотографа і журналіста не вщухали, під час презентації його удостоїли кількох нагород. Зокрема, за активну громадську позицію, значний особистий внесок у культурне та духовне життя Ічнянщини голова районної ради Григорій Герасименко вручив Миколі Смілику грамоту, Віталій Чешко – подяку «Народної ради Ічнянщини», а депутат обласної ради Віктор Кияновський – Знак народної пошани «За вірність національній ідеї» від Всеукраїнського об’єднання громадян «Країна».
Андрій Грудницький
Фото автора
На фото: Микола Смілик роздає автографи
Переглядів: 543 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук