"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Листопад » 11 » Микола Сліпець передплачує районку з 1948 року
15:45
Микола Сліпець передплачує районку з 1948 року

П’ятого листопада Микола Сліпець з Крупичполя зустрів своє 90-річчя. З них 68 років він є постійним передплатником районної газети. І сьогодні з нетерпінням чекає кожного її виходу.
– Я з районкою ще з тих пір, коли вона звалася «Ленінський шлях», – каже Микола Олександрович. – Пізніше перейменували на «Трудову славу». Виписував її і собі, і дітям. З 1964 року навіть вирізки зберігав. Хоча вже й недобачаю, але читаю все. Спати не ляжу поки не передивлюся. Вважаю, що районка повинна бути в кожному домі.
Він з багатодітної сім’ї, у якій було п’ятеро дітей: дві сестри та три брати. Жили дуже бідно. Особливо голодували у 1933 році. Їли лободу, квіточки конюшини, липові листочки, точили полову з проса. Важкими були й 1946-1947 роки. Трактористам у колгоспі варили галушки з прілої вики, яку сіяли у колгоспі. Хлопці боліли, а робили.
Микола Олександрович закінчив всього шість класів. Увесь вік працював і надбав трудового стажу аж 44 роки. В армію його не взяли за станом здоров’я (у дворічному віці захворів на коклюш, відтоді недочуває). На початку війни у складі робочого батальйону будував овочеву базу у Крутах. А в грудні 1944-го направили на будівництво у Москву. Сто двадцять п’ять українських хлопців рік працювали на споруджені нових об’єктів, відновлювали старі будівлі. Повернувшись додому, працював у колгоспі теслярем, потім водовозом – підводою возив воду трактористам у поле.
Чоловік має троє дітей, п’ятеро онуків та чотири правнуки. Дружина померла, діти роз’їхалися і пенсіонер живе сам, але з рідною «Трудовою славою» не розлучається.
Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Фото автора
Переглядів: 381 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук