"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Листопад » 25 » «Мій край. Люди і долі»
15:26
«Мій край. Люди і долі»

16 листопада в Ічнянській гімназії імені Степана Васильченка відбулося літературне свято за книгою Марії Вощевської «Мій край. Люди і долі», приурочене 80-річчю письменниці.
Свято відкрила вчитель української мови й літератури Валентина Давидова, яка зауважила, що ця книга – цікаве історико-краєзнавче дослідження, вияв глибокої любові до рідної землі, родоводу, людей праці. Учні у своїх виступах розповідали про цікаві історичні факти минулого нашого краю, ділилися своїми враженнями, адже особливу увагу в книзі зосереджено на дослідженні історії роду, ким були діди-прадіди, де вони жили. Звучали розповіді про раннє сирітське дитинство повоєнного часу, мрії про навчання в педінституті, яким не судилося збутися.
Полонила всіх присутніх своїм змістовним виступом одинадцятикласниця Олена Чуб. Андрій Коротя прочитав вірш «Шануйте рідне слово мами», вручив авторці квіти.
Із задоволенням присутні слухали виступи гостей письменника-земляка Станіслава Маринчика, секретаря літературного об’єднання «Криниця» Надії Прочай. Валерій Вощевський звернув увагу гімназистів, що у самостійному житті перед кожним стоїть великий вибір і треба наполегливо працювати. Закликав вивчати історичне минуле свого краю, подарував книгу «Історія України» М. Грушевського. А ще Валерій Миколайович запропонував започаткувати конкурс на краще краєзнавче дослідження і встановив премію для переможців: І місце – 10 000 грн.., ІІ місце – 7 000 грн., ІІІ місце – 5 000 гривень.
Марія Василівна була глибоко зворушена виступами учнів.. Кожному учаснику подарувала свою книгу з автографом.
Директор гімназії Людмила Троян відмітила глибоку синівську любов і повагу до матері, яка гідна наслідування, а також подякувала всім гостям і учням за творчу співпрацю.

Віолета Миронова
,
учениця 8 класу
Переглядів: 453 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук