"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Березень » 9 » Ми повинні знати своїх героїв
10:29
Ми повинні знати своїх героїв

Для творчої інтелігенції та всіх бажаючих ічнянців 26 лютого у читальній залі районної бібліотеки відбулася прем’єра книги Олесі Реути «Ічнянці в АТО. Сто бійців».
Розпочав зустріч керівник районного літературного об’єднання «Криниця» Станіслав Маринчик, запропонувавши вшанувати хвилиною мовчання тих, хто загинув за вільну Україну в російсько-українській війні.
Присутні взяли участь у вікторині з історії українського війська ХХ століття, за правильні відповіді отримували патріотичні призи від Ічнянської організації ВО «Свобода».
Своїми спогадами про бойовий шлях на Східному фронті поділилися Андрій Кириченко, Олександр Петраускас (який щойно прибув у відпустку), Олександр Губар. Бійці розповідали про все пережите відверто, без прикрас. Адже те, про що ми здогадуємось чи десь уривками дізнаємося, зі слів наших героїв-захисників дістає невтішне підтвердження: наприклад, про поведінку «беркутівців» у зоні бойових дій; про «постачання» (точніше його відсутність) нової техніки чи пального на передову; про звірства ворога.
Слова вдячності бійцям висловили у своїх віршах Ольга Штепа, Ірина Шкребко, Наталія Черненко, Аіда Безлєпкіна, Ніна Штанько-Ткаченко. Дякували воїнам за їх щоденну боротьбу і тяжку працю, за їх самопожертву і мужність Галина Федірко, Оксана Дудка, Любов Карпенко та інші. Виступаючі також запропонували Олесю Реуту за книгу «Ічнянці в АТО. Сто бійців» висунути на здобуття літературної премії імені Степана Васильченка у номінації прози.
Олеся Реута наголосила на тому, що у її книги – 102 співавтори. А також відмітила, що наших військових неможливо перемогти, в них ніби відродився дух народу всіх часів – від князя Святослава до полководців Хмельницького, від повстанців Холодного Яру до воїнів УПА, які понад 20 років боролись проти радянської (а по суті, російської) окупації.
Десять місяців тривала робота над першою книгою «Ічнянці в АТО», нині вона вже з’явилася в продажу і кожен охочий може придбати її в читальній залі районної бібліотеки. За спільним рішенням автора і головного спонсора книги – депутата обласної ради Віктора Кияновського, половину тиражу безкоштовно роздадуть бійцям, бібліотекам, школам району, бібліотекам та установам обласного центру. Кошти від продажу решти книг підуть на випуск другої збірки, над якою вже місяць працює автор та запрошує до співпраці бійців, письменників, родичів учасників бойових дій АТО, голів сільських рад та вчителів. Такі книги потрібні для історії, адже їх герої – серед нас, і ми повинні їх знати і цінувати.
Тетяна Дорошенко, волонтер
Переглядів: 418 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук