"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2013 » Вересень » 26 » Медицина на селі
16:58
Медицина на селі
Стоматолог є у нас. А у вас?
Майже двадцять років в Іваницькій дільничній лікарні не працював стоматологічний кабінет. Доводилося іваничанам та мешканцям сіл, що входять до зони обслуговування цього медичного закладу, їздити за допомогою до стоматологів Парафіївки, Ічні, Прилук. Іваничани навіть не сподівалися на поновленні його роботи, тим більше після розмов довкола реорганізації місцевої амбулаторії. Але на селян чекала приємна несподіванка...
Головною проблемою у поновленні роботи стоматологічного кабінету була банальна відсутність кадрів. Випускники-стоматологи не мали зобов’язань перед державною лікувальною установою, оскільки навчалися продовж семи років за власний рахунок, тому й працювати у сільській глибинці не хотіли. Тоді депутат обласної ради Борис Щербина прийняв рішення власним коштом вивчити стоматолога з числа місцевих випускників. Сподівання мецената виправдав Олексій Слюсар, який цьогоріч закінчив медичний виш.
Борис Григорович, в очікуванні молодого спеціаліста, за свій рахунок зробив капітальний ремонт стоматологічного кабінету в Іваницькій дільничній лікарні та придбав для нього сучасне медичне обладнання. Віднині, на новітній стоматологічній установці лікар-стоматолог може провести не тільки профілактичний огляд пацієнтів, але й якісне та безболісне лікування хвороб зубів і порожнини рота.
Представляючи молодого фахівця громаді села, головний лікар ЦРЛ Дмитро Івасюк відзначив, що Олексій Васильович лікар нової формації, якого з перших днів навчання готували до роботи із сучасним стоматологічним обладнанням, протоколами лікування, засобами й медичними препаратами. А ще він наголосив, що іваницький стоматкабінет не гірший аніж у районному центрі.
– Нещодавно я інвестував гроші у майбутнє – в освіту, відкривши надсучасний лінгафонний кабінет в Ічнянській гімназії, – зазначив під час перерізування символічної стрічки Борис Щербина. – Відкриття ж стоматологічного кабінету – це вклад у сьогодення Іваницької громади. Сьогодні кожен може отримати кваліфіковану стоматологічну медичну допомогу у своїй лікарні. Переконаний, тепер в області ні в кого не підніметься рука закрити нашу лікарню. Та навіть якщо це станеться, медичний заклад без підтримки ніхто не залишить і він буде функціонувати, як раніше, – наголосив Борис Григорович.
Андрій Грудницький
На фото: Новий стоматкабінет оглядають головний лікар ЦРЛ Дмитро Івасюк, депутат обласної ради Борис Щербина, стоматолог Олексій Слюсар та головний лікар Іваницької дільничної лікарні Олександр Лещенко.
Переглядів: 837 | Додав: lora | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук