"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Січень » 24 » Медична картка – не книга в бібліотеці
15:10
Медична картка – не книга в бібліотеці
Віднині, вирушаючи на прийом до лікаря, обов’язково візьміть із собою паспорт. Без нього вам не видадуть медичну картку. Нововведення прокоментували в ЦРЛ.
Адміністрація медичного закладу запровадила «паспортну» систему в реєстратурі у відповідності до положень Закону України «Про захист персоніфікованих даних громадян». Законодавча норма діє давно, а ось принципово до її виконання підійшли нещодавно. З одного боку це викликає певні незручності, а з іншого медична картка – не книжка в бібліотеці, яку без вашого відома міг взяти кожен охочий. І паспорт потрібен лише для посвідчення особи, тому місце прописки значення не має.
Виникає резонне питання: що робити, раптом паспорт упав за шафу або саме перебуває на обміні, або несподівано стало зле на вулиці чи на роботі (не всі ж носять із собою документи)? Нам пояснили, що в такому разі людина не залишиться без медичної допомоги, адже, буває, пацієнти потрапляють до лікарні і без свідомості. Не обов’язково й носити з собою сам паспорт, отримати медичну картку можна скориставшись його ксерокопією.
Андрій ГРУДНИЦЬКИЙ
Переглядів: 452 | Додав: 12345 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук