"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2012 » Березень » 6 » Мати-героїня
12:14
Мати-героїня
Головне призначення – материнство

Ще древні мудреці говорили, що повноту щастя може відчути лише та жінка, яка стала матір’ю. Жителька Заудайки, п’ятдесятирічна Ніна Іванівна Жадько, сповна пізнала радість материнства.
Все своє життя Ніна Іванівна присвятила вихованню шістьох дітей та роботі на місцевому свинокомплексі. Визнає, що тяжко було вправлятися із домашніми турботами та працею на фермі. Можна лише уявити, скільки потрібно часу, щоб випрати вручну дитячий одяг, адже довгий час багатодітна сім’я не мала пральної машини. Було надзвичайно важко, але Ніна Жадько зі своїм материнським обов’язком упоралась на відмінно. Два роки тому жінці присвоєно високе звання «Мати-героїня». А це означає, що її діти виросли гідними членами нашого суспільства. Ніна Іванівна говорить, що зараз навіть і не знає, як замолоду знаходила час і на родину, і на роботу, бо п’ять років поспіль довелося працювати навіть без вихідних.
– Як не було важко нам із чоловіком ростити дітей, якою важкою не була робота, ми з, нині покійним, чоловіком Миколою жили душа в душу, скрізь були разом, підтримували одне одного. Він постійно допомагав мені поратися із колгоспними свинями. Дітей теж виховували разом. Вони, як підросли, стали незамінними помічниками в домашніх справах: з ранньої весни і до пізньої осені працювали на городах, косовиці. Тому й виросли справжніми людьми, бо не мали часу на дурниці, та й ми, батьки, були для них за гідний приклад. Моє життя наповнене турботами про дітей. Ми не нарікаємо на щоденні проблеми, а намагаємося великою дружною родиною їх долати. Якби можна було повернути молодість назад, впевнена, що нічого б не змінювала в житті, – говорить пані Ніна.
Саме від матері та сім’ї ми черпаємо життєві сили і натхнення. Тож нехай у родині Жадьків завжди панує любов і повага. А Ніну Іванівну та всіх багатодітних мам району вітаємо з 8 Березня!
Андрій Грудницький
Переглядів: 841 | Додав: 12345 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук