"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Серпень » 11 » Машина рубанців – 3500 і вище
14:18
Машина рубанців – 3500 і вище
Готуючись до зими, ічнянці намагаються зекономити на опаленні власних осель: встановлюють твердопаливні котли, відновлюють старі груби і запасаються дровами. Реалізовують їх підприємства і приватники.
ДП «Ічнярайагролісництво» продає сухостійні соснові метрівки по 150 грн. за куб, сиру деревину – по 170 грн.
За словами лісничого Жадьківського лісництва Андрія Продана, на складі лісопильного цеху за 300 грн. можна купити кубометр обрізків (обзелу) сосни та ялини. Вони є в необмеженій кількості. До того ж, можна безкоштовно брати тирсу, але вивозити своїм транспортом. Раніше за неї платили – 24 грн. за кубометр.
Виписують дрова і в Ічнянському лісництві. Дуб, ясен та березу – за 225 грн., сосну та вільху – 171 грн. за куб, повідомив лісничий Володимир Лисенко.
Але виписані у цих підприємствах дрова треба вивозити власним транспортом. Тому люди частіше звертаються до приватних осіб, які продають як рубанці чи обрізки, так і метрівку, а головне – привезуть вам їх додому. Дев’ять складометрів соснових обрізків з доставкою по місту коштують 1500 грн. За сім-вісім складометрів берези чи акації беруть 3500 грн., за дрова твердих порід – 3700 грн. У села привозять дорожче залежно від відстані.
У приватників можна також купити брикет. Його вартість із доставкою – 1640 грн. за тонну.
Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Переглядів: 543 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук