"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Березень » 3 » Мамолог оглянув ічнянських жінок
14:50
Мамолог оглянув ічнянських жінок

В області успішно реалізується комплексна програма «Здоров’я жителів Чернігівщини». Минулих вихідних у ЦРЛ профілактичний прийом проводив відомий український науковець, лікар мамолог-онколог Сергій Бугайцов. Він консультував місцевих жінок щодо проблеми раку молочної залози. За його словами, рівень онкозахворюваності зростає і в Україні, і в світі. У нас шістнадцять-сімнадцять тисяч жінок хворіють на рак молочної залози. Сім-вісім – помирають.
У районі за минулий рік виявлено дванадцять випадків, з них у чотирьох – хвороба занедбана. Про це повідомив головний лікар Ічнянської центральної районної лікарні Дмитро Івасюк.
Лікарі наголошують, що жінки починаючи з 30 років мають проходити мамографічне обстеження раз на два роки, а з настанням 50-річного віку – щорічно. Представниці слабкої статі повинні знати і про самообстеження. Рання діагностика – це реальний шанс вилікувати захворювання.
До громадської приймальні нардепа Валерія Давиденка постійно звертаються жителі Чернігівщини за допомогою у лікуванні, зокрема й через те, що немає необхідних медичних фахівців. Тому з ініціативи нардепа і створено комплексну медичну програму.
За два дні професор Сергій Бугайцов обстежив 68 жінок. Ще 86 записалося на майбутній прийом.
Підготував Тарас Бойко
Переглядів: 460 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук