"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2012 » Липень » 25 » Малий бізнес
15:21
Малий бізнес
Корнішони на продаж

Протягом кількох останніх років чимало підприємливих жителів нашого району займаються вирощуванням огірків з подальшою їх здачею на переробні підприємства. Спочатку цей вид «бізнесу» набув масовості та поступово азарт минув. Чи то огірки не родили, чи з цінами, як у нас це заведено, «кинули». Та все ж ентузіасти залишилися. Цього року піддалися спокусі «огіркових заробітків» й дехто з івангородців, розраховуючи «підлатати» свої сімейні бюджети. Що з цього вийде – час покаже, а сьогодні люди доглядають грядки з хрумким овочем і чекають урожаю.
Найбільше огірків в Івангороді посіяв Олександр Лікаренко – майже півкілометрову грядку, поклавши в землю дві тисячі насінин.
– Свого часу одним із перших вирощувати огірки і здавати їх на переробне підприємство почав мій односелець, Петро Лютий, – розповів пан Олександр. – Він говорив, що у збитку з огірками не був, вирішив і я спробувати заробити на них.
Тож коли у село приїхали хлопці з насінням огірків і запропонували «огірковий» бізнес я погодився, як і ще з десяток моїх односельців. Я купив 2000 насінин на 600 гривень, односельці – менше, десь по 200-300 зернят.
От тепер гадаємо, чи не шахраї часом до нас заїздили? Прийомну ціну на огірки нам не сказали, угоду із нами ніяку не підписали, лише пообіцяли гарний заробіток. Може бути, що хлопці просто так вирішили підзаробити, насіння продали, гроші в карман і згадуй, як звали. Обіцяли приїхати на Івана Купала.
Із власного досвіду скажу, що вирощування огірків справа не з легких. До кожного куща треба нагнутися, огірок поміряти спеціальною лінійкою, щоб були калібровані під п’ять сантиметрів. Коли вибирав огірки то до кінця останнього рядка ледве дійшов, бо кожен з них тягнуться на півкілометра!
Чи зароблю щось на своїй затії навіть не знаю, хоча б гроші за насіння вернуть, а щоб компенсувати за свій труд щось отримати або за оранку, то вже й не сподіваюся.
Коли перший раз вибрав огірки, то їх із усієї плантації набралося лише на три відра. А на відро їх треба зібрати зо кілька сотень. Цікаво, скільки вдасться зібрати з куща за сезон?
Андрій Грудницький
Переглядів: 585 | Додав: 12345 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук