"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Лютий » 5 » Майже всі районні програми мають фінансувати місцеві ради
14:01
Майже всі районні програми мають фінансувати місцеві ради
Під кінець січня 2016 року депутати на сесії районної ради ще працювали із минулорічним бюджетом. Зокрема, 28 січня цього року затвердили звіт про використання коштів резервного фонду районного бюджету за 2015-ий. Також ознайомились із виконанням районного бюджету за минулий рік та внесли до нього зміни.
Парафіївка передала гроші
Внесли поправки і до цьогорічного бюджету. Про це попросила Парафіївська об’єднана громада. Із державного бюджету їй надходить освітня та медична субвенції. Однак у Парафіївці не можуть використати ці кошти, адже ще триває створення нових бюджетних установ, тому селищна рада вирішила частину їх передати до районного бюджету для утримання на своїй території закладів освіти й охорони здоров’я, які поки що підпорядковані Ічні.
На оздоровлення дітей – 350 тис. грн.
Четверта сесія сьомого скликання стала днем прийняття різноманітних районних програм, яких «наголосували» цілий десяток. Більшість із них продовжили на наступні роки. Виконання практично всіх розділів програм покладено на місцеві ради та їх бюджети.
Депутати продовжили до 2020 року програму оздоровлення та відпочинку дітей району. На її реалізацію в 2016 році заклали 350 тис. грн., які підуть на діяльність 25 пришкільних таборів.
Чорнобильцям – 16 тис. 600 грн.
На реалізацію у 2016 році програми соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, закладено 16 тис. 600 грн.: 2 тис. грн. – на проведення заходів до 30-ї річниці катастрофи, 13 тис. грн. – на виплату фінансової підтримки ліквідаторам, решта – на косметичний ремонт пам’ятного знаку «Жертвам Чорнобильської катастрофи».

На благоустрій громад – 2 млн. 533 тис. грн.
До 2018 року продовжили термін дії районної програми з благоустрою. Торік громади вклали у благоустрій 1 млн. 893 тис. грн. Планується, що цього року 24 сільські ради (за винятком Парафіївської громади) знайдуть 2 млн. 533 тис. грн. До програми внесено зміни, згідно з якими поліції доручили проводити рейди для виявлення порушників правил благоустрою.
Наступною затвердили програму щодо поводження з твердими побутовими відходами. Голови територіальних громад мають вивчити досвід Припутнівської сільської ради щодо організації роздільного збору сміття.
На реконструкцію очисних споруд – 2,6 млн. грн.
На реконструкцію міських очисних споруд заплановано залучити 2 млн. 630 тис. гривень. 1,3 млн. вже виділено з обласного бюджету, 200 тис. виділить міський бюджет, 1,130 млн. сподіваються залучити із державного бюджету.
Водогін з Ічні до Гмирянки
Також планується реконструкція другого резервуару для води об’ємом 400 кубометрів. 598,5 тис. грн. має виділити Мінрегіонбуд та 100 тис. грн. – міський бюджет. Введення в дію другої ємності дасть можливість підключити до міського водогону Бурімку, Гужівку та Гмирянку. Остання вже виділила 100 тис. грн. на виготовлення проекту будівництва підвідного водогону.
Програма енергозбереження
До 2018 року в районі діятиме і програма енергозбереження у житлово-комунальному господарстві та бюджетній сфері. Заплановано капремонт водогону по вул. Максиміхіна в Ічні, на що потрібно знайти 219 тис. 389 грн. Заміна вікон в гінекологічному, терапевтичному та хірургічному відділеннях районної лікарні – 380,133 тис. грн., заміна вікон в Іржавецькій ЗОШ – 350 тис. грн. та реконструкція ДНЗ №2 – 513,334 тис. грн. Кошти планується залучати із різних бюджетів та джерел фінансування.
Народні засідателі
Завершивши із районними програмами, депутати спробували затвердити список із двадцяти засідателів Ічнянського районного суду. До розгляду інших судових справ вони відношення не мають. Кандидатури депутати не затвердили, бо у списку були прізвища людей, які брали участь в Антимайдані. Крім того, народні обранці вирішили, що має бути забезпечено рівномірну кількість представників з усього району. Тому питання повернули на доопрацювання.
Грошова оцінка землі
Подискутували депутати і при затвердженні грошової оцінки землі. Районні обранці вважають, що встановлений обласним Держземагенством розмір 4% орендної плати за землю сільгосппідприємствами замалий і має складати не менше 6-7%. Учасник АТО Ігор Костюченко закликав депутатів накласти мораторій на виділення земельних ділянок, поки їх не отримають АТОвці. До речі, за словами голови районної ради Григорія Герасименка, землю вже оформили сім учасників, обласне управління Держгеокадастру розглянуло 69 заяв і надано дозвіл на розробку проекту землеустрою. Депутат Віктор Іващенко наголосив на необхідності проведення інвентаризації земельних ділянок і висловив припущення, що у районі обробляється дуже багато землі без сплати податків. Це питання на сесії районної ради періодично порушується протягом кількох років, однак справа з місця не рушає.
Андрій Грудницький
Переглядів: 457 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук