"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Червень » 2 » Майже мільйон гривень витратять цього року на літній відпочинок дітей
14:35
Майже мільйон гривень витратять цього року на літній відпочинок дітей
У районі та об’єднаній громаді проживає 2931 дитина віком від 7 до 17 років. 54,1% від загальної чисельності школярів або 1586 осіб буде оздоровлено та залучено до організованого відпочинку. На це заплановано використати 946 тис. грн., з яких 246 тис. грн. – з місцевого бюджету, решта – залучені кошти.

Особливу увагу приділено дітям пільгових категорій – сиротам, позбавленим батьківського піклування, з багатодітних сімей. Їм будуть надані путівки у дитячі центри «Артек», «Молода гвардія», санаторій «Пролісок».
В Італії та Іспанії відпочиватимуть чотири дсироти та дві – з багатодітних родин, у Польщі – двоє дітей пораненого та загиблого учасників АТО.
Оздоровлюватимуть дітей і профспілкові організації , які відшкодовують частину вартості путівки: 11 дітей медиків поїдуть на Одещину в с. Коблеве, дві – в Івано-Франківську область у санаторій «Верховина».
Шестеро дітей освітян відпочинуть у санаторії «Остреч», що в Менському районі, тринадцять – у «Верховині».
Четвертий рік поспіль Міністерство аграрної політики не надає кошти на оздоровлення дітей працівників, тож фінансову підтримку у придбанні путівок надають керівники сільськогосподарських підприємств. Можливо, й цього року за їх часткової підтримки діти оздоровляться, зазначила завідуюча сектору молоді та спорту Ічнянської РДА Людмила Федірко. Зокрема, минулого року за сприяння профспілки працівників АПК оздоровилося 9 дітей.

Відпочити – у пришкільний табір або в санаторій
Цього року працюватимуть 23 пришкільних таборів (У першу чергу оздоровлюватимуться діти пільгових категорій: сироти та позбавлені батьківського піклування , з багатодітних родин, малозабезпечені, діти учасників АТО та постраждалих на ЧАЕС , з обмеженими можливостями , переселенці, обдаровані .
Послуги з оздоровлення дітей надають Ічнянський та Парафіївський Центри ПМСД, а також районна лікарня, наголосила головний лікар ЦПМСД Оксана Денисенко. За п’ять місяців поточного року надійшли путівки в обласні та республіканські санаторно-курортні заклади, які майже всі використано. Зокрема, 3 червня відбудеться заїзд дітей у обласний санаторій «Пролісок».
Оксана Денисенко також повідомила, що 6-7 червня батьки мають змогу привести дітей на медичний огляд до обласних лікарів. Фахівці працюватимуть на базі райлікарні.
Світлана Цюпка
Переглядів: 567 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук