"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Листопад » 27 » Майдан змінив українців. Тепер треба змінити країну на краще
16:40
Майдан змінив українців. Тепер треба змінити країну на краще

21 листопада в Ічнянській школі мистецтв відбулися урочистості з нагоди Дня гідності та свободи під гаслом «Вільні творять майбутнє».
До слова запросили ічнянських активістів – учасників Євромайдану. У своїх промовах вони нагадали про причини та мету народних протестів, які завершилися зміною влади в державі й вигнанням Януковича. Активісти закликали присутніх бути небайдужими у боротьбі за подальшу долю нашої країни, не зраджувати пам’ять героїв Небесної Сотні та воїнів, які загинули на сході України.
Зокрема, активний учасник Майдану Сергій Половко зазначив, що цей день назавжди змінив Україну, хід нашої історії. «Майдан змінив українців. Ми зрозуміли, що ми нація. Народ, який гідний кращого життя європейського рівня. Ніхто не зможе поставити нас на коліна. І вже ніколи ми не повернемося в тоталітарне чорне минуле. Майдан навчив нас перемагати. Саме з голими руками і дерев’яними щитами, але з вірою в серці, що з нами Бог, свята правда і Україна, і що ми обов’язково переможемо. Незалежність нікому не дається просто. За неї обов’язково потрібно боротися. Нам треба згуртуватися та докласти всіх зусиль, щоб змінити країну на краще», – впевнений Сергій Половко.
– Прикро, що на виборах у міську раду пройшли депутати, які організовували поїздку на Антимайдан, привозили «тітушок». Куди ми йдемо? Не можна допустити того реваншу, який призвів до болю і крові, пролитої за останні роки. Сьогодні на територіальному рівні нам ще треба побороти і нашу байдужість, – зазначив голова Народної ради Ічнянщини Віталій Чешко.
А представник самооборони Майдану Володимир Юткін закликав присутніх майданівців вийти із зали «на знак протесту проти нинішньої злочинної влади, яка й надалі продовжує створювати геноцидну дорогу для народу», після чого активісти покинули приміщення.
Зі святом присутніх вітали заступник голови РДА Віталій Яременко та голова районної ради Олександр Сліпець. У рамках заходу звучали патріотичні пісні у виконанні юних гуртківців РБК та учнів Ічнянської школи мистецтв. Учасники зібрання переглянули документальний відеоролик про події на Майдані, вшанували загиблих героїв хвилиною мовчання. Під час виконання хоровим колективом РБК національного гімну України, козаки-прапороносці внесли до зали символи державності і єдності. Це додало більшого патріотизму у серця всіх присутніх.
По завершенні ічнянці поставили свічки у Каплиці пам’яті героїв Небесної Сотні та полеглих українців у війні на Донбасі й поклали квіти.
Цього ж дня представники райдержадміністрації та районної ради також поклали квіти до могил наших земляків, загиблих у зоні АТО військовослужбовців Володимира Моісеєнка та Станіслава Кривоноса.
Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Фото автора
Переглядів: 539 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук