"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2018 » Квітень » 12 » «Магічна сакура» принесла перемогу Владі Боженко у міжнародному конкурсі
14:51
«Магічна сакура» принесла перемогу Владі Боженко у міжнародному конкурсі

Дев’ятирічна Влада Боженко з Ічні зі східним танцем «Магічна сакура» перемогла у міжнародному конкурсі дитячих талантів «Балтійський бриз» у Вільнюсі. До цього брала участь у всеукраїнських фестивалях, де у Львові посіла друге місце та перше – у Кременчуці.
Студію східного танцю у Прилуках дівчинка відвідує лише рік, але уже має чималі здобутки. Перед цим два роки займалася класичними танцями в Ічні.
– Владочка дивовижна й обдарована дівчинка, – пишається своєю вихованкою майстер-хореограф Тетяна Танана, яка приїжджає у Прилуки з Білорусі і навчає хореографії майже 50 дітей різного віку та дорослий колектив. – Хоча вона займається у мене другий рік, та я вже бачу її танцювальний ріст: опанувала два сольних танці «Пристрасть Сходу» та «Магічна сакура». З останнім перемогла на міжнародному фестивалі. Я задоволена нею. Хотілося б, щоб у мене було більше таких обдарованих вихованців.
Влада – третьокласниця, добре навчається у гімназії, любить пригодницькі книжки. Розповідає, що захоплюється східними танцями, бо вони пластичні, чуттєві і загадкові. Рухи даються їй легко, але тренування по дві години без перерви виснажливі.
За словами мами Влади, Вікторії, яскраві східні наряди шиють на замовлення. Костюми ручної роботи дорогі, оздоблені камінням Сваровські. Танці дають їй упевненість у собі, гнучкість, покращують поставу й ходу. Дивлячись на Владу, і трирічна сестричка Злата теж намагається повторювати деякі рухи.
– На фестиваль у Литву ми їздили з татом, – розповідає Влада. – Конкурсанток з різних країн було багато. Лише з Білорусі –шестеро. Україну представляли тільки я із сольним танцем та ще прилучанка, яка виступала у групі. Дуже хвилювалася, але намагалася посміхатися, щоб ніхто не бачив моїх переживань. Подарунком для переможців стала подорож на лайнері. Ми відвідали Стокгольм, Ригу та Вільнюс. Цей чудовий круїз мені дуже запам’ятався.
Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Фото Юрія БОЖЕНКА

На сцені у Вільнюсі Влада виконує «Магічну сакуру».
Переглядів: 499 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук