"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Лютий » 17 » Маємо уже третю річницю кривавої розправи
15:33
Маємо уже третю річницю кривавої розправи

20 лютого в Україні відзначається День пам’яті Героїв Небесної Сотні. У вирішальні дні народних протестів на Євромайдані три роки тому 18-20 лютого у центрі столиці загинули 109 Героїв України, Героїв Небесної Сотні.
Три роки тому українці вперше вийшли на Майдан незалежності в Києві у відповідь на рішення тодішньої влади скасувати процес підготовки до підписання угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Учасники Революції гідності по всій країні протестували проти спроб влади привести країну до авторитаризму, тотальної корупції, свавілля правоохоронних органів, а також репресій і терору, які розповсюдив в Україні режим Януковича.
Євромайдан підтримували тисячі ічнянців. Більш рішучі їхали у Київ і там вливалися у ряди борців, інші вболівали за долю країни, надаючи посильну допомогу євромайданівцям та стежачи за кривавими подіями в інформаційному просторі. Перемога, на жаль, була кривавою. Більше сотні патріотів були розстріляні «беркутівцями», тисячі поранені.
Наближається уже третя річниця розстрілу Євромайдану. У ці дні вся Україна у жалобі згадує небесних героїв. Запалять поминальні свічки за тих, хто віддав своє життя за свободу і незалежність нашої держави, й ічнянці. З цієї нагоди 18 лютого, об 11.00, біля каплички загиблих Героїв Небесної Сотні і воїнів АТО відбудеться мітинг-реквієм. Учасники Революції гідності традиційно відвідають і могилу нашого загиблого земляка – Героя Небесної Сотні Василя Прохорського у Дмитрівці. Вшанування героїв продовжаться 20 лютого. Об 11.00 пройде мітинг-реквієм з вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні біля каплички та покладання квітів, о 14.00 – тематичний захід у районному будинку культури «В нашій пам’яті вони назавжди залишились». Тож на роковини розстрілу Небесної Сотні маємо бути разом.
Наталія Єпіфанович
Переглядів: 390 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук