"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Лютий » 3 » Люди просять дзвонів
15:41
Люди просять дзвонів
Хоча історія Ічні і сягає монголо-татарського періоду, однак у місті немає цікавих для туристів історичних місць. Виняток становлять хіба що храми, вік кожного з яких понад 100 років. Це Спасо-Преображенська, Воскресінська та Миколаївська церкви. Остання – наймолодша, але вона в найгіршому стані, і цю архітектурну пам’ятку ми можемо втратити.
Миколаївську церкву звели 1879 року за типовим єпархіальним проектом у стилі козацького (Мазепинського) бароко. Очевидно, що свого часу церква була досить красива, про це можна судити із уцілілих святинь на Сумщині, збудованих за аналогічним проектом. Там церкви повністю збереглися, а от у нас за радянських часів споруду зруйнували. Залишили лише дзвіницю, яка представляла інтерес для тодішньої пожежної станції. На жаль, цікава архітектурна пам’ятка продовжує руйнуватися. Уже скоро рік як тут не лунає дзвін, хоча служба регулярно ведеться.
– Востаннє в церкві дзвонили на Пасху минулого року, – розповідає депутат міської ради Олеся Реута. – У якості дзвона використовували балон, який розміщувався у верхівці споруди. Але невдовзі після Пасхи він обірвався, бо перетерся старий ланцюг. Почепити його заново не можна через трухлі дошки у східцях, що ведуть на дзвіницю. Та і вся споруда потребує ремонту. Звичайно, на реконструкцію потрібні значні кошти, а от придбати дзвін можна. З цього приводу до мене та Анатолія Брусенка як депутатів міської ради, чиї округи межують із церквою, звернулися ічнянці. Простий малий дзвін коштує більше п’яти тисяч гривень. Сума не маленька, тому будемо шукати спонсорів. Думаю, і громада допоможе. Можливо, будуть виділені кошти на депутатську діяльність і колеги погодяться направити їх на цю справу. Ми написали депутатське звернення до міської ради і розглядатимемо це питання на найближчій сесії.
Андрій Грудницький
Переглядів: 427 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук