"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Травень » 7 » «Любов роду, сила нації» – фотовиставка Миколи Черепа у Франції
09:26
«Любов роду, сила нації» – фотовиставка Миколи Черепа у Франції

Нещодавно наш земляк, голова правління ГО «Петрушівський осередок Спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні» Микола Череп повернувся із Франції, де у місті Крона презентував персональну фотовиставку «Любов роду, сила нації». У мистецькому заході брав участь і народний артист України, лауреат Державної премії ім. Т. Шевченка, кобзар-лірник Василь Нечепа, який дав п’ять концертів, зокрема і в українському посольстві в Парижі.
Микола Череп – член франко-української асоціації «Сонце України», президентом якої є Любов Лардінуа.
Два роки поспіль він підтримує зв’язок зі своїми закордонними колегами, береже і шанує українські народні традиції.
До поїздки у Францію він та його команда готувалися вісім місяців: формували фотовиставку, монтували фільми, улагоджували формальності.
– Саме завдяки пані Лардінуа цей мистецький захід набув неабиякої популярності у Франції, – говорить Микола Череп. – У Кроні нас зустрічали мери п’яти міст та голови чотирьох франко-українських асоціацій. Враження чудові. Жителі міста проявили неабияку цікавість до фотовиставки На ній представлені українське село, козацтво, пейзаж та архітектура. Зокрема, експонуються портрети моїх родичів, козаків із «Соколиного хутора», інших співвітчизників. Представлені і чудові краєвиди Чернігівщини: Качанівка, Сокиринці, наші ліси, луки і села. Є й українські садиби, відтворені в «Соколиному хуторі». Учасники мистецького заходу також побачили три фільми про звичаї нашого народу.
За словами Миколи Черепа, виставка у Кроні ще триває. Під час дев’ятиденного перебування французи влаштували цікаві екскурсії для українських гостей. Микола Череп та його команда побували в місті Санліс, де за наказом доньки Київського князя Ярослава Мудрого Анни, яка була дружиною французького короля Генріха І, збудували монастир. Відвідали собор Святого Володимира Великого та поклали квіти до підніжжя пам’ятника Тарасу Шевченку у центрі Парижа.
Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Фото з сімейного альбому Миколи Черепа
Переглядів: 534 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук